27 / 04 / 2024

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı

Çuhacı, inşaat sektörüne tedarik sağlayan çimento ve demir sektöründe sıkıntıların olduğuna işaret ederek, "Libya, Rusya, Mısır, Suriye ve Irak gibi pazarlarda sorun var. Elimizde bir Afrika kaldı. Onu da Çin ve İran alırsa bize bir şey kalmayacak." dedi.

İran ambargosunun kaldırılması inşaatta dengeleri sarsabilir!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, küresel siyaset ve ekonomi açısından kritik bir öneme sahip olan anlaşmanın, Türkiye için ekonomik açıdan kazanımları olacağına işaret etti.

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılanmış olduğu davada verilen 454 milyon dolarlık para cezası kararını temyize götürdü.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Son dakika! Merkez Bankası Başkanı Erkan görevden affını istedi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda görevinden affını istediğini açıkladı.

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte haberin detayları...

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında?

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nin yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu. Peki Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında, hangi okullardan mezun oldu?

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı Haberi

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, bankaların ticari kredileri geri çağırmaya başladığını söyledi.


Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Çuhacı, özel sektörde en büyük gücün bankalar olduğunu kaydetti.


Yakın zamanda bir süt firmasının iflas erteleme istediğini hatırlatan Çuhacı, demir-çelik sektöründe de sıkıntıların bulunduğunu dile getirdi.


Çuhacı, ihracatın daralması ve emtia fiyatlarının da gerilemesi nedeniyle birçok sektörde sorun yaşadığını anımsatarak, "Bankalar şu anda ticari kredileri geri çağırmaya başladılar. Büyük firmalara kredi vermeye devam ediyorlar, edecekler. Fakat risk alan küçük ve yeni firmalara kredi vermiyorlar, olanları geri çağırıyorlar" ifadelerini kullandı.


Bankaların böyle dönemlerde sabırlı davranması gerektiğine işaret eden Çuhacı, şunları kaydetti:


"Kimsenin ekonomide toz pembe bir tablo çizmesine gerek yok. Ekonomi her zaman sorunlar, krizler ve fırsatlar labirentidir. En ufak bir olumsuzlukta bankaların panik içinde kredileri...