19 / 05 / 2024

tuğla deprem bölgelerinde güvenle kullanılabilirmi

tuğla deprem bölgelerinde güvenle kullanılabilirmi

Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Koordinatörü Çetin Çelik, halk arasında tuğla kullanımının binalarda yıkıcı etki yaptığı algısı olduğunu belirterek; "Tuğla doğru şekilde kullanılırsa yapıyı depreme karşı mukavim hale getirir." dedi...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: TOKİ konutları az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, TOKİ konutları ile ilgili bir açıklamada bulundu ve az nüfuslu deprem bölgelerinde çözüm olabileceğini söyledi. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Deprem bölgesine dev ödenek! Bütçenin yüzde 14,4’ü deprem bölgesine!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, 2024 yılı bütçesinden afet konutlarının yapım giderlerinde kullanılmak üzere çok önemli bir ödenek tahsis edildiğini söyledi. Kurt, "Deprem bölgemize tahsis edilen ödenek, bütçemizin yüzde 14,4'üne denk düşmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki resmen açıkladı! Deprem bölgesinde buna geçit yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afet bölgesindeki fiyat artışlarına ilişkin konuştu. Özhaseki, "Deprem bölgesindeki inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına ve fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi gelişmiş ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki 11 ilde 180 bin konutun inşasına başlandı! Bakan Özhaseki teslimler için yıl sonunu işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesinde yapımı başlayan konut inşa çalışmalarıyla ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki 300 bin konut 1 sene içinde tamamlanacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilen konutların teslimlerine ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki 300 bin konutun 1 sene içinde tamamlanacağına vurgu yaptı.

Bankalar çılgına döndü... Bu bankadan tek tuşla 2 bin 500 TL kazanacaksınız

Temmuz ayındaki zamdan önce müşterilerini kendi bünyelerine çekmek isteyen bankalar kampanyalar konusunda gaza bastı. En son Fibabanka tarafından yeni kampanya duyuruldu. Banka tarafından tek tuşla 2 bin 500 TL kazanmanın detaylarına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde 1 yılda 650 bin konut inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız 1 yıl içinde altyapısıyla sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır." şeklinde konuştu.

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremden etkilenen şehirlerdeki artçı sarsıntılar ile ilgili konuştu. Orhan Tatar, bölge için önemli uyarılarda bulundu.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

tuğla deprem bölgelerinde güvenle kullanılabilirmi Haberi

tuğla deprem bölgelerinde güvenle kullanılabilirmi


Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Koordinatörü Çetin Çelik, halk arasında tuğla kullanımının binalarda yıkıcı etki yaptığı algısı olduğunu belirterek; "Tuğla kullanımı doğru şekilde ve doğru malzemelerin kullanılması ile yapıyı depreme karşı daha mukavim hale getirir. Tuğla duvarların deprem bölgelerinde güvenli bir şekilde kullanılabilir" dedi.


Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Tuğla ve Kiremit adlı bir seminer düzenlendi.

Seminerine, TUKDER Koordinatörü Çetin Çelik konuşmacı olarak katıldı. Çelik, sunumunda tuğla ve kiremit üretimi, tuğla ve kiremit standart ve uygulamaları, dolgu ve taşıyıcı asmolen standart ve uygulamaları, binalarda ısı yalıtım kuralları, ısı gün bölgelerine göre farklı tuğla duvar çözümleri, deprem yönetmeliği, yangın yönetmeliği, yapı malzemeleri yönetmeliği, CE ve G işaretlemeleri ve binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Çetin Çelik sunumunun devamında kiremit...