14 / 05 / 2024

tüik kiracı verileri

tüik kiracı verileri

TÜİK 2018 yılı için hane halkı tüketim harcamaları verilerine göre, ev sahipliği oranı azalırken, kiracı olanların sayısı artıyor.2018 yılında kiracılar ev sahiplerine her ay 5 milyar lira yatırdı. 

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

TÜİK açıkladı: Beyaz et üretimi ekimde de azaldı...

TÜİK verileri kapsamında yer alan açıklamaya göre, ocak-ekim döneminde bir önceki senenin aynı dönemine oranla, tavuk eti üretimi yüzde 4.4, hindi eti üretimi yüzde 13.0 düştüğü açıklandı. İşte haberin detayları...

TÜİK açıkladı! Dış ticaret haddi ekim ayında azaldı...

TÜİK verileri kapsamında göre dış ticaret haddi, ekim ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre 11 puan yükselerek 86,2 olurken eylül ayına oranla düştüğü kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK açıkladı: İkinci el araba piyasası ekimde yüzde 5,2 düştü! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından motorlu kara taşıtları istatistiklerinin ekim ayı verileri açıklandı. Verilere göre ekimde toplam otomobil satışlarında yüzde 5,2 düşüş yaşandı.

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!

Emekli maaşları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri ile yeniden şekilleniyor. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bugün açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. İşte emekli maaş zamlarında son dakika gelişmeleri...

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Kiralarda denge şaştı! 10 kiracıdan 9'u bütçesine uygun ev bulamayacağını belirtiyor!

Ipsos Araştırma şirketinin kiracılar ve ev sahiplerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonucunda çarpıcı detatlar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomistten enflasyon tahmini: TÜİK yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacak!

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile ilgili tahminde bulunarak TÜİK’in yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacağını belirtti.

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…

TÜİK Nisan 2023 dış ticaret endekslerini açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin dış ticaret endekslerini tek tek açıkladı. İhracat birim değer endeksi Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, ithalat birim değer endeksi yüzde 16,7 geriledi.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

tüik kiracı verileri Haberi

tüik kiracı verileri

TÜİK 2018 yılı için hane halkı tüketim harcamaları verilerini yayımladı. Bu verilerle önemli bir gerçek ortaya çıktı. Vatandaşların en önemli gideri konut ve kira harcamaları oldu. 100 liralık harcamanın 23,7 lirası konut giderleri ve kira için yapılıyor. 

Birgün Gazetesi'nden Ozan Gündoğdu'nun haberine göre, 2002'de her 100 hanenin 18,7'si kiracı iken, 2018'de bu sayı 28,5'e yükseldi. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı için yayımladığı hane halkı tüketim harcamaları verileri çarpıcı bir gerçeği daha ortaya çıkardı.Kiracılaşma oranı bu hızda devam ederse 20 sene sonra kiracı sayısı kendi evinde oturan sayısını geçecek. 

TÜİK verilerine göre 2017 yılında 6 milyon kiracı hane varken, 2018’de bu tutar yüzde 11 artışla 6,7 milyona yükseldi. Ayrıca kendi evinde oturanların sayısı sabit kaldı. Kiracı olanlar her ay gelirinin önemli bir kısmını...