21 / 05 / 2024

tükenme payı oranları

tükenme payı oranları

Genel Yönetim Kapsamındaki Kamu İdarelerinde Uygulanacak Amortisman ve Tükenme Payı Süre, Yöntem ve Oranlarına İlişkin Genel Tebliğ, 30 Aralık 2006 tarihinde 26392 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Taşıt kredisinde güncel faiz oranları nasıl oldu? 400 bin TL'nin güncel geri ödemesi ne kadar?

Merkez Bankası'nın faiz kararlarından sonra bankalar da kredi faiz oranlarında güncelleme yapmaya başladı. Buna göre, taşıt kredisi faiz oranları da güncellenmiş oldu. Böylece, 400 bin TL taşıt kredisinin ödemesi ne kadar olduğu merak ediliyor.

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’i aştı, geri ödemeyi duyan şaşırdı

Taşıt kredilerinde faiz oranları rekor artış gösterirken, Mart ayında sıfır araç satışları büyük oranda azaldı. Araç alacaklar kredi faizlerini araştırırken, 150 bin TL taşıt kredisinin geri ödemesi şaşkınlık yarattı.

Sıfır otomobillerde, sıfır ve düşük faizli araç kredisi fırsatları! 

Son dönemde, bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve krediye erişimdeki yaşanan kısıtlamalar, potansiyel otomobil alıcılarını da zor bir durumda bırakıyor. Birçok otomotiv markası, satışlarını artırmak için cazip kredi kampanyaları başlattı. 

Otomotiv pazarında daralma bekleniyor! Kur ve faiz artışları talebi frenleyecek!

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yıl otomotiv pazarında rekor üzerine rekor kırıldığını belirtirken, gelecek yıl ise sektörde daralma beklendiğini dile getirdi. Berkel, parasal sıkılaşma ve taşıt kredi faiz oranları sebebiyle 2024’de piyasada bir yavaşlama beklediklerini aktardı.

Togg'a bir faiz zammı daha geldi! 2 Ekim itibariyle resmen değişecek

Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg'a özel sunulan taşıt kredisi faiz oranlarında artışa gidiliyor. 2 Ekim tarihi itibariyle yüzde 1,59'a olan faiz oranı yüzde 2,11'e çıkacak.

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

2023 Eylül'de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

2023 Eylül ayının gelmesiyle birlikte, politika faizinin artması bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını da güncelledi. Bu güncellemeler, otomobil hayali kuranları oldukça memnun etti. İşte Eylül 2023'te yayınlanan güncel taşıt kredisi oranları hakkında detaylar haberin devamında...

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

SON DAKİKA! 9 Banka peş peşe açıkladı! Düşük faizle kredi fırsatı! Hemen bakın!

Tüketici  faiz oranları ardı ardına açıklandı! Nakit ihtiyacına çare arayan vatandaşlara müjde! En düşük faizle kredi veren banka belli oldu! Peki en iyi krediyi hangi banka verdi? İşte detaylar..

Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Akbank peş peşe açıkladı! Bu rakamları gören inanamadı! Resmen şok!

Sıfır ya da ikinci el araç sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş bankaların güncel taşıt kredisi faizlerini merak ediyor. Peki taşıt kredisi faiz oranlarında son durum ne? En düşük taşıt kredisi faiz oranı hangi bankada?

Taşıt kredilerinde deprem! Yüzde 1.29 faiz açıklandı!

Bankalar birbiri ardında taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı! Hemen bakın! Peki, bankaların faiz oranları ne oldu? İşte banka banka taşıt kredisi faiz oranları...

Taşıt kredilerinde son dakika! 36 ay vadeli düşük faizli kredi!

Araç sahibi olmak isteyen ancak yeterli paraya sahip olmayan kişiler araç kredisi bilgilerini araştırmaya başladı. Taşıt kredisi için en uygun banka hangisi? İşte banka bazında taşıt kredisi faiz oranları...

tükenme payı oranları Haberi

tükenme payı oranları

GENEL YÖNETIM KAPSAMINDAKI KAMU İDARELERINDE UYGULANACAK AMORTISMAN VE TÜKENME PAYI SÜRE, YÖNTEM VE ORANLARINA İLIŞKIN GENEL TEBLIĞ


(SAYI: 2006–1)

1- Giriş

(1) Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kanunun 49 ve geçici 3 üncü maddeleri gereğince Bakanlığımızca hazırlanarak Bakanlar Kurulu’nun 03/05/2005 tarihli ve 2005/8844 sayılı kararıyla kabul edilen Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği 08/06/2005 tarihli ve 25839 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


                (2) Söz konusu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde; “Yönetmelik kapsamına dahil kamu idarelerince muhasebe sistemine dahil edilen duran varlıklardan; arazi ve arsalar, yapım aşamasındaki sabit varlıklar, varlıkların elde edilmesi için verilen avans ve krediler ile sanat eserleri dışındakilerden hangilerinin amortisman ve tükenme payına tabi tutulacağı ve bunlara ilişkin esas ve usuller ile uygulanacak amortisman ve tükenme...