04 / 05 / 2024

Tüketici güveni mayıs 2014

Tüketici güveni mayıs 2014

TÜRKONFED Aylık Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye'de tüketici güveninin şubat ayından itibaren hızlı bir yükselişe geçtiği, genel gidişata yönelik beklentilerde hem tüketici hem üretici tarafında çok önemli bir artış olduğu belirtildi...

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 80,1 şeklinde oldu.

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

Tüketici güven endeksi haziran ayında 6.5 düşüşle 85.1'e geriledi! 

Tüketici güven endeksi Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 6.5 düşüşle 85.1'e indi.

Mayıs ayı fiyat istatistikleri resmen açıklandı: Fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu!

Mayıs ayı fiyat istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklandı. Açıklanan detaylara göre Mayıs ayında fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu...

Tarladan sofraya pahalılık arttı! Mayıs'ta elma 4,2 kat, maydanoz 4 kat, limon 3,1 kat daha pahalıya satıldı! 

TZOB'un üretici-market fiyat karşılaştırmasına göre, Mayıs 2023'te elmanın 4,2 kat, maydanozun 4 kat, limonun 3,1 kat ve mercimeğin 2,8 kat daha pahalıya markette satıldığı belirlendi. 

Dolar yeni güne rekorla başladı! Bugün dolar alış fiyatı ne kadar? İşte 31 Mayıs Çarşamba dolar alış ve satış fiyatı!

Dolar 31 Mayıs Çarşamba günü kaç TL oldu? Dolar bugün de yükseldi mi, düştü mü? İşte 31 Mayıs Çarşamba dolar kuru…

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Tüp fiyatlarına mayıs indirimi geldi! Mutfak tüpleri kapış kapış alınıyor! 16 Mayıs 2023 tüp fiyat listesi

Son dönemlerde sürekli zam gelen tüp fiyatları 2023 yılı ile birlikte düşmeye başladı. Mayıs ayında da tüp fiyatlarına indirim gelirken, mutfak tüpleri kapış kapış alınıyor! Güncel tüp fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs 2023 tüp fiyat listesi.

Tüketici güveni mayıs 2014 Haberi

Tüketici güveni mayıs 2014

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Aylık Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye'de tüketici güveninin şubat ayından itibaren hızlı bir yükselişe geçtiği, genel gidişata yönelik beklentilerde hem tüketici hem üretici tarafında çok önemli bir artış olduğu belirtildi.


TÜRKONFED, Mayıs 2014 için hazırladığı "Aylık Ekonomik Görünüm Raporu"nu açıkladı. Risklerin azaldığı, fırsatların ise belirginleştiğine dikkat çekilen raporda, ekonomideki canlanmanın yanı sıra enflasyonun yükselen grafiğine işaret edildi. İhracat ve üretimdeki artışın altı çizilen raporda, küresel ekonomideki toparlanmaya vurgu yapıldı.


Ülke ekonomisinin seçim öncesi düşük büyüme patikasına döndüğü dile getirilen raporda, özellikle nisan ayında ise temkinli bir canlanma olduğu kaydedildi. Raporda, "Genel gidişata yönelik beklentilerde hem tüketici hem üretici tarafında çok önemli bir artış var. İhracatın sanayi üretimini canlandırdığı görülüyor. Öte yandan mevcut siparişlerde artış gözlenirken...