04 / 05 / 2024

Tunalının ardından Esata da kaldırım

Tunalının ardından Esata da kaldırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tunalı Hilmi Caddesi’nin ardından, bin 500 metrelik Esat Caddesi’nde eski kaldırımları söktü. Kaldırımlar, engelli vatandaşlar düşünülerek dizayn ediliyor.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Akaryakıtta sular durulmuyor: Motorine ÖTV zammının ardından bu gece indirim geliyor!

Dün gece akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı gelmişti. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde ise motorinin litresine indirim yapılacak. İşte o rakam...  

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Altın fiyatları resmen çakıldı! 6 ayın ardından bir ilk! 4 Ekim Çarşamba canlı altın fiyatları

Altının ons fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 1821 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları 6 ayın ardından ilk kez bu seviyenin altına gerilerken, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? sorusu merak ediliyor.

120 yılın en şiddetli depremi: Fas depreminin ardından ağır tablo

Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 1404'ü ağır ol

Vergisiz telefon müjdesinin ardından şimdi de bilgisayar için müjde verildi! Resmen açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim beyannamesi olarak paylaşılan üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışının ardından bilgisayar satışları konusunda da Ziraat Bankası’ndan bir müjde haberi geldi. Ziraat Bankası, Troy'da Mac alışverişlerine 2 bin 500 lira hediye edeceğini duyurdu.

Akaryakıtta dev zammın ardından büyük müjde! Resmen açıklandı! Kuyruklar oluşturacak!

Yakın zamanda akaryakıta gelen tarihi zammın ardından araç sahiplerine güzel bir haber verildi. İş Bankası, Maximum Kart müşterilerinin akaryakıt harcamalarına 110 TL hediye edeceğini duyurdu.

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…

Micron, Çin yasağının ardından gelir etkisi bekliyor

Pazartesi günü ABD merkezli Micron Technology, Çin'in bellek yongalarının yerel endüstrilere satışını yasaklamasının ardından, düşük tek haneliden yüksek tek haneli yüzdeye gelirde bir darbe olacağını tahmin ediyor.

Tunalının ardından Esata da kaldırım Haberi

Tunalının ardından Esata da kaldırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tunalı Hilmi Caddesi’nin ardından, bin 500 metrelik Esat Caddesi’nde eski kaldırımları söktü. Cadde üzerindeki yaya yollarına bazalt kaplamalı beton bloklar döşeniyor. 


Bölgede oturan vatandaşların çalışmalardan rahatsız olmaması için özen gösterildiğini kaydeden yetkililer, yenileme çalışmaları kapsamında Esat Caddesi’nin, engelli vatandaşların da kullanımına uygun bir şekilde yeni kaldırıma kavuşturulduğunu anlattı.


ENGELLİ VATANDAŞLAR DA DÜŞÜNÜLÜYOR


Büyükşehir Belediyesi logolu taşlarla süslenen yeni kaldırımlar, engelli vatandaşlar da düşünülerek dizayn ediliyor. Görme engelliler için kılavuz beton parke ve uyarıcı beton parkenin kullanıldığı kaldırımlar, çift yönlü olarak yenileniyor. 2.80 ve 2.30 metre genişliğinde çift yönlü olarak düzenlenen çalışmalar kapsamında, Esat Caddesi’nde 8 bin metrekare kaldırım döşeneceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, “Tıpkı Tunalı Hilmi Caddesi’nde olduğu gibi bu...