06 / 05 / 2024

tunus turizmine destek talebi

tunus turizmine destek talebi

Tunus, golf, otel ve thalasso terapi merkezleri kurulması için Türkiye’den yatırımcı bekliyor. Yılda 6 milyon kişinin ziyaret ettiği Tunus, sayıyı 5 yılda 10 milyona çıkarmak için doğal, tarihi, kültürel zenginliklerine güveniyor.

Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım projesi için çalışmalar başladı!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Turizm Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı"na sunulan "Manisa'da Kongre Turizmine İlk Adım" projesi için uygulama çalışmalarına başlandı.

Söve Destek İnşaat Mobilya Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Söve Destek İnşaat Mobilya Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Mehmet Ali Çayırlı, Murat Çelik tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 14 Ocak'ta Pendik, Esenyalı Mahallesi'nde kuruldu.

TİKA, Tunuslu kadınlara aile geçimine destek olmaları için fırın dağıttı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tunus'ta dar gelirli kadınların ailelerinin geçimine destek olmaları için 200 fırın dağıttı. TİKA Tunus'ta büro açtığı andan itibaren bu tarz hayır faaliyetlerinde adını sıkça duyurur oldu...

Kaya Kilisesi inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor!

Oyulmuş kilisenin Hıristiyanlığın ilk yıllarına ait olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Halil Anapa, "Köyümüz sınırlan içerisinde bulunan bu kilise bir çok inanç turizmine açılmış yerlerden daha etkileyici ve önemi bulunduğunu söyleyebiliriz" dedi

Tunus'ta vergi protestosu yapıldı!

Tunus'ta vergi protestosu yapıldı. Tunus'un başkentindeki et -Tadamin bölgesinde cuma gecesi geç saatlerde güvenlik güçleri ile hükümet binasını yağmalamaya çalışan bir grup genç gösterici arasında çatışma çıktı...

Alternatif turizm ve tarıma 20 milyon liralık mali destek!

3 yıldır yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağlayan BAKA, bu yıl da iş dünyasına 20 milyon lira hibe verecek..

Şirketlere, fuar başına verilen destek 50 bin dolara kadar çıkarılacak!

Şirketlere, fuar başına 15 bin dolara kadar verilen destek, her yıl sektörlerin seçeceği bir fuar için 50 bin dolara kadar çıkarılacak. Ayrıca 20 puanlık ilave destek sağlanan 15 hedef ülkeye, 2014 yılı için Singapur çıkarılarak Tayland eklenecek.

Destek Patent Konya’nın 10 yıllık markalaşma analizini yaptı!

Türkiye’nin lider patent ve marka tescil firması Destek Patent, tarım ve endüstri alanında önde gelen illerimizden Konya’nın markalaşma ve tescil alanında son 10 yılda geldiği noktayı kapsamlı bir analizle değerlendirdi.

Özel çelik üreticisi Ruukki'den çevreci yatırımlara destek!

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde her yıl ilk sıralarda yer alan Ruukki, Fas’ta inşa edilen ilk güneş enerjisi santrali projesinde yer alıyor. Özel çelik üreticisi Ruukki'den çevreci yatırımlara destek...

Çevre için 22 milyon liralık destek sağlandı!

Çevre kirliliğinin giderilmesi için 163 projeye toplam 13 milyon lira destek verilirken, çevre temizlik araçları için 2 bin 265, atıksu arıtma tesisleri için 1 milyon 615 bin lira destek sağlandı

BAKA, 2014'te 20 milyon TL'lik Mali Destek Programı başlatacak!

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, 2011'de 10 milyon, 2012 ile 2013'te 20'şer milyon TL olmak üzere, son üç yılda toplam 50 milyon TL'lik hibe desteği veren ajanslarının 2014'te 20 milyon TL'lik 'Mali Destek Programı'nı başlatacağını açıkladı.

26 projeye toplam 12 milyon lira destek verildi!

78 projeden 26'sı kabul edilerek destek kapsamına alındı Denizli, Aydın ve Muğla'yı kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Alternatif Turizm Programı Proje sözleşmeleri törenle imzalandı.

One Tower elektrikli araçlara destek veriyor!

Ankara Oran'da inşa edilen 184 metre yüksekliğindeki 48 katlı konut ve AVM projesi "One Tower", elektrikli otomobillere destek kararı alan projelerden birisi olarak dikkati çekiyor.

tunus turizmine destek talebi Haberi

tunus turizmine destek talebi

Akdeniz turizminde ilk destinasyonlardan olan ancak daha sonra Türkiye, Mısır ve Fas’ın da oyuna girmesiyle değişen rekabet ortamına ayak uyduramadığı için gerileyen Tunus, yeniden başlatacağı turizm hamlesinde Türkiye’den de yatırımcı ve turist bekliyor. 


Tunuslu turizmciler, bir yandan Türk turizminin ulaştığı deneyimden yararlanmak isterken, diğer yandan Türk yatırımcılarla Tunus’ta golf, thalasso terapi, sağlık turizmi başta olmak üzere farklı projelerde işbirliği yapmak istiyor. Bu işbirliğinin Türkiye vatandaşlarını da ülkelerine çekeceğini düşünüyor. 


Mağrip Bölgesi’nin en küçük ülkesi Tunus, 45 yıl önce turist çekmeye başladı ve o yıllarda İspanya, İtalya ve Yunanistan’la rekabet ediyordu. Türkiye, Mısır ve Fas ise henüz bu alanda yoktu. Ancak, özellikle 1990’larda bölgedeki değişimi göremeyen, Türkiye başta olmak üzere Mısır ve Fas’ın da Akdeniz turizminde yarattığı yeni rekabet ortamında önlem alamayan...