04 / 05 / 2024

Tur şirketleri iflas

Tur şirketleri iflas

Ülkede art arda meydana gelen tur operatörlerinin iflası akıllara "Turizmin en yoğun sezonunda yaşanan bu gelişmelerde hile olabilir mi?" sorusunu getirdi. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran konu ile ilgili açıklama yaptı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Konut sektöründe yaşanan kriz sektörü vurmaya devam ediyor. Krizin etkileri hem vatandaş hem de inşaat firmaları tarafından ağır şekilde hissediliyor. Son zamanlarda inşaat şirketlerinden iflas haberleri artmaya başladı. 

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Çin'deki emlak krizi büyüyor!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketleri, iflas tehdidi oluşturan likidite sıkışıklığını hafifletmeleri amacıyla alacaklılarıyla müzakere etmek zorunda kalırken, Shimao isimli inşaat şirketi bütün inşaat projelerini satışa sundu.

Thomas Cook Almanya'da da iflasını istedi!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasını açıklanmasının ardından Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

Konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Birçok şirket konkordato başvurusu yapıyor. Başvuranlar arasında inşaat şirketleri de bulunuyor. Peki, konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Sabri Özel Tekstil Şirketi iflas erteleme istedi!

Türkiye çapında 60'a yakın mağazası bulunan 'Sabri Özel' iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketleri haciz baskısına karşı kayyum atadı. İşte o haber...

Rusya'da iflas eden şirketler yerini Türklere bırakıyor!

Rusya'daki kriz nedeniyle son üç ayda 8 inşaat şirketi iflas bayrağını çekince, bu durum pazarda yer edinen Türk şirketleri için umut oldu. 30 inşaat firmasının 114 projesi iflaslar yüzünden zarar gördü.

Tur Assist restorasyon hizmeti verecek!

Tur Assist Genel Müdürü Fenercioğlu, sigorta şirketleri ile müşteri talepleri doğrultusunda alanlarını genişleterek, restorasyon hizmeti de vermeye başladıklarını söyledi.

Erken rezervasyonda muhafazakar otellere büyük ilgi!

Tatil planlarını yapmaya başlayanlar şimdiden erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmak için araştırmalarına başlıyor. Tur şirketleri, özellikle muhafazakar hizmetler sunan otellere ve erken rezervasyonlara ilgi gösterdiğinin altını çiziyor.

Bathonea dünya turizm merkezlerinden biri olacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür Turizm Komitesi üyeleri, Bathonea’ya yaptıkları ziyaret sonrasında, antik kentin tur şirketleri ve rehberler için yeni bir destinasyon olacağını belirtti.

Son zamanlarda iflas eden tur operatörlerinin incelenmesi istendi!

Son zamanlarda iflas eden tur operatörlerinin incelenmesi istendi. İnterfaks haber ajansına konuşan Rosturizm Başkan Vekili Oleg Safonov, söz konusu şirketlerin neden iflas ettiğinin incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Tur şirketleri iflas Haberi

Tur şirketleri iflas

Ülkede art arda meydana gelen tur operatörlerinin iflası akıllara "Turizmin en yoğun sezonunda yaşanan bu gelişmelerde hile olabilir mi?" sorusunu getirdi. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, iflasın turizmin en yoğun sezonuna denk gelmesini şüpheli bulduğunu söyledi. Onaran, "Rusya'da sigortasız tur operasyonu yapılmaz. Bu nedenle yolcular biraz geç de olsa paralarını alır. Ama işin ilginç yanı şu: Ödemeler yapılıyor, paralar toplanıyor. Ve en yoğun sezonda iflas açıklanıyor. Bütün tur firmalarının yaptığını iddia etmiyorum ama ülkedeki yaptırımlar bahane ediliyor olabilir"...