06 / 05 / 2024

TURCAS Petrol A.Ş.

TURCAS Petrol A.Ş.

Cüneyd Zapsu Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, “2012’de özelleştirmeden beklenen net ciro enerjide 15 milyar dolar. Bu 20 milyar dolara da çıkabilir” dedi

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Natilus İnşaat Makina Hafriyat Orman Ürünleri Oto Yedek Parça Ve Petrol Limited Şirketi Kuruldu!

Natilus İnşaat Makina Hafriyat Orman Ürünleri Oto Yedek Parça Ve Petrol Limited Şirketi Bağçılar’da 500.000,00 TL bedelle Ertan Biçer tarafından Kuruldu.

Axıs İnşaat Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Axıs İnşaat Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 600 bin TL sermaye bedeli ile Umut Demirtepe tarafından kuruldu.

Dünya Bankası uyardı: Petrol fiyatları 150 doları aşabilir!

Dünya Bankası, Orta Doğu’daki çatışmaların yayılması halinde petrolün varil fiyatının 150 doları aşabileceği konusunda uyardı.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Suudi Arabistan, Temmuz ayı itibarıyla uygulamış olduğu günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini sene sonuna kadar uzattığını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı...

Brent petrol yükseldi! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 15 Ağustos 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 86,21 dolardan işlem gördü. Bugün ise güne yükselişle başlayan brent petrol ne kadar oldu? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 15 Ağustos brent petrol fiyatı...

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Brent petrol zirveden döndü! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? 7 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Cuma gününü 86,24 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varili bugün zirveden döndü. Peki Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar? 7 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Tubam İnşaat Plastik Elektrik Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Tubam İnşaat Plastik Elektrik Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arzuhan Eker tarafından kuruldu.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

8 petrol şirketinin toplam geliri yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği arz endişeleriyle petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı 2022 yılında dünyanın halka açık en büyük 8 petrol şirketinin toplam geliri bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

TURCAS Petrol A.Ş. Haberi

TURCAS Petrol A.Ş.

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen “Türkiye’de Enerji Sektörü Yatırım Ortamı Riskler, Fırsatlar ve Beklentiler 2012-2015” konulu panelde konuşan Zapsu, 2012-2015 arasının Türkiye için büyük fırsat olduğunu, yaşanan krizden faydalanması gerektiğini söyledi.

Açığın suçlusu enerji
Türkiye’deki cari açığın ciddi bir risk olduğunu, enerjinin de bu konuda en büyük suçlu olduğunu vurgulayan Zapsu, şöyle konuştu: “Türkiye’de gaz fiyatları dünya ve Avrupa’ya göre çok ucuz. Bu bir risk ve bu riskin kaldırılması lazım. Hazine Botaş’a gaz fiyatlarını düşük tutması için para veriyor. Botaş sübvanse edileceğine, enerjiyi kullananlara, sanayiye 5-6 sene yavaş yavaş azalan bir yardım yapılabilir. Bu belirli zaman içinde biter. Aksi takdirde hiçbir siyasetçi bir anda kılıçla çözmezse, çözemeyecek gibi geliyor bana.”

Köprüde zaman hatası
Zapsu, 15 şirkete...