05 / 05 / 2024

turiste kira yasağı Majorca

turiste kira yasağı Majorca

İspanya'nın Majorca Adası'ndaki tatil kenti Palma'da turistlere ev kiralanması yasaklandı. Palma turistlere kiralamayı yasaklayan ilk Avrupa bölgesi oldu.

3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? Ev sahipleri 'Yasa değişmeden evlerimizi kiraya vermeyeceğiz' diyor! 

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medyada paylaşıyor, anlaşmazlıklar zaman zaman basında da yer alıyor. Peki 3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? İşte ev sahiplerinin o açıklaması...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Meclis'te ana gündem maddesi maaşlar ve kira! İşte tüm detaylar

Memur ve emekli maaşı düzenlemesi, anayasa değişikliği, kira artışlarında yüzde 25 sınırının uzatılması öncelikli gündem maddeleri arasında bulunuyor. 4 Temmuz’da açılacak TBMM’de bu düzenlemelerin torba yasa olarak ele alınacağı tahmin ediliyor.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor: Fahiş kira sorunu çözülür mü?

Kira anlaşmazlıklarına çözüm için getirilen yüzde 25'lik tavan zam sınırının uzatılması için yasa bekleniyor. Peki kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılması sorunları çözecek mi? 

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerinin yüksek kira taktikleri bitmiyor! Kira sınırından önce 6 bin TL olan ev, şimdi 8 bin TL'ye yükseldi!

Ev kiralarına getirilen yüzde 25 sınırı fırsatçıları harekete geçirdi. Yasa yürürlüğe alınmadan önce normalde 6 bin TL'ye kiraya verilmesi gereken konut için artık 8 bin TL kira isteniyor... 

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Kahvehane esnafları bu duruma sevindi ancak kira masraflarından şikayetçi oldu.

Kazakistan Meclisi, Rusya'nın kira süresini 2050'ye kadar uzattı!

Kazakistan Meclisi'nin haftalık genel oturumunda, Baykonur Uzay Üssü'nün Rusya'ya kira süresini 2050'e kadar uzatılmasının planladığı yasa tasarısını onayladı.

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

Berlin’de kira krizi! Yasağa rağmen fiyatlar düşmüyor!

2019'da Berlin'de kiracıların haklarını korumak için çıkarılan yasaya rağmen kentte birçok ev sahibi kira ücretlerinde indirim yapmıyor. 

Katalonya'da konut kira bedellerine sınırlama!

Konut kira bedelinin, kiracının aylık gelirinin yüzde 30'unun üzerine çıkması halinde uygulanacak yeni yasa ile kira fiyatlarının Barselona'da yüzde 25 düşmesi öngörülüyor.

Kahvehane ve kafe esnaflarından kira desteği talebi! 

Kahvehane ve kafelere oyun yasağı sebebiyle müşteri gelmedi. Salgından sonra geçinemez duruma düşen esnaf kira, elektrik, su faturaları ve SGK primleri için devletten destek talep ediyor.

turiste kira yasağı Majorca Haberi

turiste kira yasağı Majorca

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İspanya'nın Majorca Adası'nda bulunan Palma'da turistlere ev kiralanmasına yasak geldi. Tatil kenti turistlere ev kiralamayı yasaklayan ilk Avrupa ülkesi oldu. 

Bu şekilde bir yasağın gelmesinin sebebi ise kent sakinlerinin evlerin internet siteleri ve telefon uygulamaları aracılığıyla kısa süreli kiralanmasının kiraları yükselttiğinden şikayet etmesi olarak gösterildi. 
 
Belediye Başkanı Antoni Noguera "Palma kararlı ve cesur bir kenttir. Kendin genel çıkarı adına bu yasağı koyduk ve bu anlamda bir denge kurmanın önemli olduğunu düşünen diğer şehirler içinde önayak olduk" dedi.

Müstakil evler, havaalanının yanı ve sanayi bölgeleri gibi koruma altındaki alanlarda bulunmuyorlarsa yasaktan muaf tutulacaklar.

Karara tepkiler nasıl?

Palma Mahalleler Birliği Federasyonu Başkanı Joan Forteza imza toplanarak alınan kararın yerinde olduğunu ifade etti.