05 / 05 / 2024

turistler tarafından En çok ziyaret edilen

turistler tarafından En çok ziyaret edilen

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı ocak-temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Tüm gözler TOKİ konutlarında! İşte Erdoğan tarafından açıklanacak dev konut projesinin ayrıntıları

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı proje ile  artan konut fiyatlarının ve kiraların da önüne geçmesi bekleniyor. 

Altından sonra en değerli yatırım aracıydı! Gümüş fiyatlarını görenlerin gözleri yerinden fırladı! Hemen bakmalısınız

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altından sonra gelen gümüş fiyatları hızla düşmeye başladı. Bu rakamları görenlerin gözleri resmen yerinden fırladı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Viyana'da Hundertwasser tarafından yapılan ev aslında apartman!

Viyana‘da bulunan ve tasarımı Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılan bu ev aslında bir apartman ve Viyana’nın en turistik yerlerinden...

İmar barışından en fazla İzmir faydalanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen esnaf buluşmasında konuşan Başbakan Yıldırım, imar barışından en fazla faydalanacak ilin İzmir olduğunu ifade etti...

Trabzon'da TOKİ tarafından yapılan iş merkezleri TBMM'de!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da TOKİ tarafından yapılan iş merkezlerine ilişkin sorularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'ye sordu...

Borusan Mannesmann, AMM tarafından En İyi Boru Üreticisi seçildi!

ABD çelik sektörünün yayınlarından American Metal Market (AMM) tarafından verilen "En İyi Boru Üreticisi" ödülünü, Borusan Mannesmann'ın ABD'de faaliyet gösteren şirketi Borusan Mannesmann Pipe Us İnc. kazandı.

Mirasın en yakın mirasçıların tamamı tarafından reddedilmesi!

Mirasın kalmasının ardından, yasal mirasçılardan biri mirası reddederse onun payı, miras açıldığı zaman kendisi sağ değilmiş gibi, hak sahiplerine geçiyor. Peki, Mirasın en yakın mirasçıların tamamı tarafından reddedilmesi halinde ne olur?

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından seminer verildi!

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından "Mühendislik" semineri düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Mertcezl'nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Ege Yapı İnşaat Şirketi Proje Yöneticisi Cengiz Özgüç katıldı.

Mirasçılardan biri tarafından ret!

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar, mirası üç ay içinde reddedebiliyor. Peki mirasçılardan biri tarafından ret yapılırsa ne olur? En yakın mirasçıların tamamı tarafından ret yapılırsa ne olur? İşte kanun hükümleri..

Gökhan Karahan: Tüm ofislerimiz girişimciler tarafından kuruldu!

Yıl sonunda 250 franchise ofise ulaşmak istediklerini belirten RE/MAX Türkiye Operasyon ve Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, ofislerin tümünün girişimciler tarafından kurulu franchise olarak faaliyet gösterdiğini söyledi...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı Ali Ağaoğlu tarafından restore edilecek!

Anadolu Hisarı'nda yer alan 300 yıllık İstanbul'un en eski sivil mimari örneği Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı Ali Ağaoğlu tarafından restore edilecek. Yalı restorasyon sonrası Ali Ağaoğlu'nun konutu mu olacak yoksa butik otel mi yapılacak belli değil.

turistler tarafından En çok ziyaret edilen Haberi

turistler tarafından En çok ziyaret edilen

Kültür ve Turizm Bakanlığından edindilen bilgiye göre, 7 aylık süreçte Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 16 milyon 200 bin kişi gezdi.


Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38 artış gösteren müze ve ören yerlerinin geliri, 126 milyon liradan 174 milyon liraya çıktı. Topkapı birinciliği kaptırmadı


Yerli ve yabancı ziyaretçilerin, bu dönemde en çok ziyaret ettiği müze, Topkapı Sarayı oldu. Görkemli sarayı ocak-temmuz arasında 1 milyon 946 bin 187 kişi gezdi.


Turistler, Osmanlı devletinin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı Topkapı Sarayı Müzesi'nin yanı sıra muhteşem Ayosofya'ya da yoğun ilgi gösterdi. Asırlara meydan okuyan müze, 1 milyon 898 bin 512 kişiyi ağırladı. Mevlana Celaleddin Rumi'nin dergahında kurulan, hoşgörü ve sevginin adresi Mevlana Müzesi ise 1 milyon 63 bin turistle, en çok...