19 / 05 / 2024

turizm sektörü rusya krizi

turizm sektörü rusya krizi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisi konusunda, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin" dedi. Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanya'nın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Türkiye’de araba almak hayal olacak, rekor zam geliyor! Rusya – Ukrayna savaşı otomotiv sektörünü vurdu

Korona virüs salgınının ardından otomotiv sektörüne bir darbe de Rusya- Ukrayna savaşı vurdu. Üretimde maliyet artışları, araç fiyatlarına da zam olarak dönecek. İşte otomobillere gelecek zam…

Rusya - Ukrayna krizi Çimento sektörünü vurdu! Kriz kapıda!

Türkiye çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizinin çimento sektörünü nasıl etkilediğini açıkladı. İşte konu ile ilgili dikkat çeken detaylar...

Ukrayna Rusya savaşı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? Tehlike kapıda mı?

Döviz kurunun dalgalanması ve küresel çapta çip krizi nedeni ile Türkiye'de otomobil sahibi olmak zorken, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş nedeni ile ülkede otomobil satın almak hayal oldu. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan otomotiv sektörü nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde...

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim otomotiv sektörünü de vurdu!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimler döviz kurunu da hareketlendirdi. Hal böyle olunca güncel kurla otomotiv sektörü de bu durumdan payını aldı. İşte ayrıntılar...

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?

Rusya’da dev altyapı projelerini hayata geçiren en büyük inşaat şirketleri, Devlet Başkanı Putin’e bir mektup ileterek inşaat sektöründe büyük sıkıntılar yaşandığını, sektördeki krizin "ülkenin güvenliği" de dahil olacak şekilde "kabul edilemez riskler" oluşturduğunu belirtti.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

turizm sektörü rusya krizi Haberi

turizm sektörü rusya krizi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiye'nin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir" dedi. 


AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanya'nın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını söyledi.


Türkiye'ye komşu ülkelerde siyasi istikrarsızlıklar olduğuna, Rusya'da ise ekonomik kriz yaşandığına dikkati çeken Çelik, bu gelişmeler karşısında bir strateji güdülmesi gerektiğini belirtti. 


"Kriz satın almayın, ortada bir kriz yok. Daha baştan bir risk yönetimi yapmazsanız, hemen her meseleyi kriz yönetimi olarak algılarsanız bu fevkalade yanlış sonuçlar doğurur" ifadelerini kullanan Çelik, şöyle devam etti:


"Türkiye'de hemen hemen bütün sektörlerde şöyle bir problem var, risk yönetimi diye bir algı yok. Bir sorun çıktığı andan itibaren hemen...