01 / 05 / 2024

turizm sektörü yavaşladımı

turizm sektörü yavaşladımı

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Başaran Ulusoy: İç turizm ramazandan sonra canlanacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk turistlerin yurtdışı yaz sezonu tatil tercihini ağırlıklı olarak vizesiz ülkelerin oluşturduğunu belirtti.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

İnşaat sektöründe fiyat farkı krizi! Müteahhitler zararına mı üretim yapıyor? 

Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası Başkanı Servet Arslan, fiyatı farkı sisteminin çöktüğü iddiasını gündeme getirerek, acilen sürdürülebilir bir sisteme geçilmesi talebinde bulundu. 

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

İnşaat sektörü teknoloji yardımıyla büyüyecek!

Dünya genelinde artan nüfus ile beraber konut ihtiyacı giderek artıyor. 20 yıl geride kalan inşaat sektörü teknolojinin yardımı ile günümüzü yakalayacak.

İnşaat sektörü yaşamımızdaki değişikliklerden etkileniyor!

MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, EMEA bölgesindeki en büyük marka ve iş dünyası festivali Brand Week İstanbul’da “21. Yüzyılda Evimiz Neresi?” başlıklı panelde Fütürist Ufuk Tarhan ile buluştu. Boysanoğlu, “İnşaat sektörü de yaşamımızdaki değişikliklerden nasibini alıyor" dedi.

Evergrande krizi Çin emlak sektörünü yavaşlattı!

Çin'de Evergrande krizinin ardından meydana gelen olumsuz finansman şartları sebebiyle emlak sektörü yavaşladı.

turizm sektörü yavaşladımı Haberi

turizm sektörü yavaşladımı

Antalya Porto Bello Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcıları Ahmet Tok, Sururi Çorabatır, Mehmet İşler, TÜROFED Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Toktaş, Bülent Bülbüloğlu. Tayyar Zaimoğlu, Halil Özyurt, Burhan Sili, Gülçin Güner, Haluk Beceren, Gazi Murat Şen ve AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman katıldı. Sektör temsilcilerinin ortak görüşü, bugüne kadar kamu kuruluşları tarafından yapılan belgelendirme işlerini üzerine alarak turizm alanında hem haksız rekabeti önlemek hem de bütünleşmeyi sağlamak açısından yeni bir anlayışı ortaya koymak olarak belirlendi. 


80 MİLYAR DOLAR YATIRIM 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ülkemizde otelciliğin yaklaşık 80 milyar dolar yatırım sermayesi ile yılda 35 milyar dolar üzerinde turizm geliri sağlandığını ve yaklaşık 40 milyon turistin konaklama yaptığını belirtti. Ayık, bununla birlikte...