19 / 05 / 2024

turizm yabancı yatırımı

turizm yabancı yatırımı

Türkiye’ye gelen turist sayısı düşüyor ve gelirler azalıyor. Ancak bu kadar olumsuzluğun yaşandığı sektör için yabancı yatırımcılar hâlâ umudunu koruyor.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım alındığı belirterek, "Önümüzdeki dönem için ortaya konan hedefler, yapısal reform ajandamız yatırımcıların ilgisini çekiyor" dedi.

Başakşehir Emlak Turizm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Emlak Turizm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Altan ve İdris Çakır ortaklığında kuruldu.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de 9 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Dönmez, Hüseyin Yarar ve Özcan Belen ortaklığında kuruldu.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Bakan Nebati açıkladı! Borsa İstanbul'a 13,6 milyar lira yabancı yatırımcı girişi gerçekleşti!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiği açıklandı.

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi 100 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Zohourı tarafından açıldı.

Tnt İnşaat Gayrimenkul Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tnt İnşaat Gayrimenkul Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi Kadıköy’de 240 bin TL sermaye bedeli ile İkbal Tandıroğlu tarafından kuruldu.

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Alıreza Zohourı  ve Marzıeh Farahmandesfajır tarafından kuruldu.

Haziran 18 Otomobilcilik Ve Turizm Otelcilik Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Haziran 18 Otomobilcilik Ve Turizm Otelcilik Anonim Yatırım Şirketi Kadıköy’de  3 milyon  TL sermaye bedeli ile Stil Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret tarafından kuruldu.

turizm yabancı yatırımı Haberi

turizm yabancı yatırımı

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Wyndam ve Choice otellerinin üst düzey yöneticileri Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yapacakları yatırımların artacağını söyleyen yabancı yöneticiler, Türkiye’yi ‘kesinlikle var olmaları gereken bir pazar’ olarak nitelendiriyor. Sıkıntıların geçici olduğu ifade edilirken, uzun dönemli planlarda Türkiye’nin göz ardı edilmeyeceği vurgulanıyor.


Otel ayağında durum böyleyken, havalimanları da yolcu sayılarının büyümesiyle, yatırımlarını arttırıyor. TAV Havalimanları’ndan yapılan açıklamaya göre, “Yılın ilk dört ayında geçen yıla göre İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 4.4 arttı. Bölgede yaşanan güvenlik kaynaklı sorunlar nedeniyle dış hatlarda giden-gelen yolcu sayısında bir yavaşlama olsa da, transfer yolcu artışı sürüyor.”


Edirne’den Kars’a yayılacak

YAKLAŞIK 4 hafta önce Wyndam Otelleri’nde Dünya Başkan Yardımcılığı’na getirilen John Griffin ilk ziyaretlerinden birini İstanbul’a yaptı. Bu ziyaretin Türkiye ve İstanbul’a duyulan güvenin bir...