21 / 05 / 2024

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

İstanbul'da ortalama ev fiyatları 200 bin, ABD'de 400 bin dolar! Yatırım için batıya koşmak mantıklı mı?

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2023'te yüzde 163,7 arttı. Peki Türkiye'deki fiyatlara karşın yatırım için batıya koşmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar...

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Sco Bodrum Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Sco Bodrum Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Andrew Ronald Carnie ve David Sapir ortaklığında kuruldu.

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Tüysüz ve Sait İlhan ortaklığında kuruldu.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Şerife Ercantürk ve Sevil Bilgili ortaklığında kuruldu.

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Ozy İnşaat Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Ozy İnşaat Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Önder Orkunoğlu tarafından kuruldu.

Sartur İnşaat Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Sartur İnşaat Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Kağıthane'de 5 milyon 387 bin 224 TL sermaye bedeli ile Süleyman Nazif Orakçıoğlu tarafından kuruldu.

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi Kuruldu!

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi dün Şişli’de Adnan Cam tarafından kuruldu.

Mator Turizm Yatırımları İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mator Turizm Yatırımları İnşaat Anonim Şirketi Fatih'te Osman Çelik tarafından kuruldu.

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler Haberi

Turizm yatırımları için tahsis edilen araziler

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, turizm yatırımları için tahsis edilen arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Gürer'in soruları

1- 2016 ve 2017 yıllarında, turizm yatırımları için tahsis edilen kamu arazisi sayısı ile bu arazilerin miktarları toplamı ne olmuştur?

2- Tahsis edilen arazilerin niteliği nedir?

3- Hangi araziler, hangi turizm yatırımları için tahsis edilmiştir?

4- Turizm yatırımları amacıyla tahsis edilen arazilerin bulunduğu iller hangileridir?

5- Aynı dönemde turizm yatırımları amacıyla tahsis edilen araziler için açılan dava sayısı nedir? Bu davalardan ne kadarı tahsisin iptali ile sonuçlanmıştır? İptal nedenleri...