02 / 10 / 2024

Turizmde artış taşandı

Turizmde artış taşandı

Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13.52 artış yaşandığını açıkladı. Çelik açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını belirtti.

Aile Bakanlığı bu şartı taşıyanlara 9.000 TL ödeyecek. Resmen açıklandı

Aile Bakanlığı'ndan vatandaşlara yönelik çok önemli bir haber geldi... Çok sayıda vatandaşımızı yakından ilgilendiriyor... Aile Bakanlığı bu şartı taşıyanlara 9.000 TL ödeyecek. Resmen açıklandı.

TÜİK açıkladı! Konaklama fiyatlarında rekor artış yaşandı!

Türkiye’de konaklama tesislerinin 1 gecelik oda fiyatı haziran ayında geçen senenin yine aynı dönemine oranla yüzde 73 artış gösterdi. En çok oda fiyatı artışı ise yüzde 97 ile Mersin’de yaşandığı kaydedildi.

Mayıs'ta kira bedelleri yüzde 1 arttı, satılık fiyatlarda artış olmadı!

Türkiye genelinde mayısta konut arayanların yüzde 51'i kiralık, yüzde 49'u satılık konut ararken; kiralık bedellerde artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

İstanbul’da taşınma oranları yüzde 98 arttı!

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi raporuna göre, mega kent İstanbul’daki taşınma oranlarında 2023 yılı 1. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 98,38 artış yaşandı.

Depremden sonra karavanlarda talep patlaması yaşandı! Fiyatları adeta servet değerine ulaştı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından tüm yurtta deprem tedirginliği yaşanıyor. Depreme hazırlıksız yakalanma korkusu, karavan ve kamp malzemelerinde talep patlamasına neden oldu. Artan taleple beraber fiyatlarda da dev oranlarda artış yaşandı.

Altın vadeli işlemleri ABD oturumu boyunca artışta!

Altın Vadeli İşlemleri Salı günü ABD oturumu süresince artışta.

Asgari ücret 5500 lira olunca o maaşlarda da artış yaşandı. İşte tam liste

Asgari ücret rakamının 5500 TL olmasıyla birlikte birçok kalemde de artış yaşandı. İşte detaylar…

Konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisi! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisini değerlendirdi. İşte Soner Keleş'in o değerlendirmesi...

Uşak'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut stoklarının tükendiği Uşak'ta yeni konutlar yüzde 40 değer artışı yaşandı.

Turizmde artış taşandı Haberi

Turizmde artış taşandı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13.52 artış yaşandığını açıkladı. Çelik açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını vurgulayarak, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmelere nazaran huzur ve güven ortamının hiçbir zaman sekteye uğramaması, turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir kalkınma içine girmesini sağladığını kaydetti. "Temmuz ayı, yabancı ziyaretçi sayısında 13.52'lik artış ile yüzlerimizi güldürmüştür" ifadesini kullanan Çelik, temmuzda 5 milyon 214 bin 519 ziyaretçi geldiğini söyledi. Rusya birinci Yedi aylık dönemde önceki yıla göre yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 6.84 artış yaşandığını belirten Çelik, yabancı ziyaretçi sayısının ise 20 milyon 452 bin 740 olduğunu ifade etti. "Ağustos ayında bu rakamın...