04 / 05 / 2024

turizmde nerdeyiz

turizmde nerdeyiz

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Turizm ve Ekonomik Boyutu" adlı panel GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli Hönüsü Salonunda yapıldı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Turizmde karavan dönemi başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu. Tüketiciler tatil yapabilecek miyiz, nasıl seyahat edeceğiz sorularına cevap arıyor. Salgın sonrası dönem, turizmde yeni alışkanlıkların ön plana çıkmasına yol açabilir...

Türkiye’yi turizmde şaha kaldıracak yatırım önerileri!

Türkiye’nin turizmde hak ettiği değeri almasına yönelik analiz yapan Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’de 700 tane 5 yıldız yüzlerce de 4 yıldızlı otel yatırımı olduğunu hatırlattı.

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu!

GYODER Çözüm Platformu’nun üçüncü toplantısı, ‘Turizmde Dönüşüm Arayışları’ başlığı altında gayrimenkul ve turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu.

GYODER Turizmde Dönüşüm Arayışları paneli 17 Şubat'ta!

GYODER Çözüm Platformu'nun, 'Turizmde Dönüşüm Arayışları' başlığıyla düzenlediği panelde turizmde dönüşüm senaryoları, bu dönüşümün gayrimenkul sektörü için önemi, farklı gayrimenkul sınıflarının turizm amaçlı dönüştürülmesi konuları konuşulacak...

Oya Narin: Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin RE360 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Turizmde çeşitlik, alternatif gayrimenkul türleri gerektiriyor" dedi.

Turizmde devrim niteliğinde karar!

Turizmde devrim niteliğinde bir karar alan hükümet, tahsisli otellerde odanın yüzde  20’lik kısmını satma hakkı tanıdı. 

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Fevzi Gümrükçüoğlu: Bu sezon turizmde rekor kırarız!

Turizm sezonu öncesinde değerlendirme toplantısı düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu sezon turizmde büyük bir rekor kırarız” dedi.

Toraman İnşaat turizmde büyüyecek!

Toraman İnşaat ortaklarından Kaan Toraman, “1972’den bu yana kazandığımız deneyimle doğru inşaat projeleriyle alanımızda markalaşmayı hedefliyoruz. Bizim için yeni olan turizmde büyümek istiyoruz” dedi.

Mersin turizmde uluslararası pazara açılıyor!

Türkiye'nin küresel pazarlara çıkış kapısı Mersin, tarım ve turizmde de atağa kalktı. Şehir, yeni ulaşım altyapısı ve otelleriyle Türkiye'nin uluslararası alanda yeni turizm bölgesi olmayı hedefliyor

turizmde nerdeyiz Haberi

turizmde nerdeyiz

GAÜN Turizm ve Otelcilik MYO Öğretim Üyesi Doç Dr. Ylısuf Bozgeyik'in başkanlığını yaptığı panele; ipek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan Asar ve GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Yanar panelist olarak katıldı.2023 yılı hedefleri çerçevesinde turizm ve ekonomik gelişmeler ile ilgili bir sunum yapan GAÜN Turizm ve Otelcilik MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Yusuf Bozgeyik, 2023 yılı hedeflerinin ülkemiz açısından önemine değinerek "İlk hedefimiz dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek. 2 trilyon dolarlık gayri safi yurt içi hasıla hedefliyoruz. Mevcut durumun iki buçuk katı gayri safi yurt içi hasılamızı artırmaya çalışacağız. Bir başka hedefimiz kişi başına düşen gelir seviyesinde 25 bin dolarlık...