18 / 05 / 2024

turizmde Türkiyeyi neler bekliyor

turizmde Türkiyeyi neler bekliyor

İstanbul Gazetesi köşe yazarı Necdet Buluz bugün ki köşe yazısında Yeni yılda turizmde Türkiye'yi neler bekliyor başlığını ele alıyor. İşte Necdet Buluz 'un köşe yazısı;

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Kiwi KSI-6450 kırışık giderici buharlı dikey ütünün özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

En zor ev işleri arasında yer alan ütü işlemini zahmetsiz ve zevkli hale getiren Kiwi KSI-6450 kırışık giderici buharlı dikey ütünün özellikleri ve fiyatı araştırılıyor. Peki, bu ütünün özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Philips GC5037 80 Azur Elite Optimal 3000W Buharlı Ütü 2 bin 999 TL! Özellikleri neler? 

Philips Buharlı Ütü sahip olduğu teknik özellikleri ve 3000 Watt motor gücüyle kırışıklıkları yok eder. Peki buharlı ütünün sahip olduğu özellikler neler?

Tefal GV9570 Pro Express Ultimate Buhar Kazanlı Ütü ne kadara satılıyor, teknik özellikleri neler? 

Tefal yüksek basınçlı buhar kazanlı ütü sürekli buhar çıkışı sağlayarak kıyafetlerdeki kırışıklıkları bertaraf eder. Peki cihazın teknik özellikleri neler?

Philips Azur Advanced Buharlı Ütü GC4938/20 ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 1 Nisan 2023 fiyat listesi

Philips Azur Advanced Buharlı Ütü gelişmiş teknolojisiyle her kumaş türünü ütüleme imkanı sunuyor. Peki cihazın teknik özellikleri neler? 

Tefal buharlı dikey ütü ne kadara satılıyor, özellikleri neler? İşte Tefal 18 Mart 2023 fiyat listesi

Sürekli seyahat edenler ve ya kıyafetleri sürekli kırışanlar, Tefal DT8150 Access Steam+ Buharlı Dikey Ütü Düzleştirici ve Kırışık Giderici ne kadara satılıyor, özellikleri neler sorusunun cevabı bu haberimizde. İşte detaylar..

2023 model Volkswagen T-Roc mart ayı fiyatı belli oldu! Özellikleri neler, fiyatı ne kadar? 14 Mart 2023 fiyat listesi

Volkswagen T-Roc mart ayı fiyatı belli oldu. Peki, Volkswagen T-Roc’ın özellikleri neler, fiyatı kaç TL? İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi...

2023 model Volkswagen T-Cross mart ayı fiyatı belli oldu! Özellikleri neler, fiyatı ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Volkswagen T-Cross mart ayı fiyatı belli oldu. Peki, Volkswagen T-Cross’ın özellikleri neler, fiyatı kaç TL? İşte 13 Mart 2023 fiyat listesi...

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

Türkiyeyi yasa boğan depremin ardından fırsatçılara aman verilmemeye başlandı. 11 ili etkisi altına alan ve binlerce can ve mal kaybıyla sonuçlanan Kahramanmaraş depremi sonrası evlerinden olan depremzedelere faiş fiyat uygulayanalar yakın mercek altına alındı.

Fakir Buhar Kazanlı Ütü en ucuza nerden alınır? Özellikleri neler? 22 Şubat 2023 fiyat listesi 

Fakir Raphael Plus Buhar Kazanlı Ütü titanyum kaplamalı özel tabanı ve kumaşa göre ayarlanabilen buhar seviyesi sayesinde kusursuz bir ütü hizmeti sunuyor.Peki şok buhar etkisine sahip ütünün diğer özellikleri neler?

turizmde Türkiyeyi neler bekliyor Haberi

turizmde Türkiyeyi neler bekliyor

Geçtiğimiz 2014 yılı. turizm açısından Türkiye için pek parlak geçmedi. 

Turizmciler bu nedenle gözlerini 2015 yılına diktiler. Ancak, gelişen olaylar, yeni yılda da turizm açısından pek parlak geçmeyeceğini gösteriyor. Ya da bizim turizm sektörü bunu böyle değerlendiriyor. 

Gerçi, Türkiye bazı turizm ülkelerine göre daha sağlam altyapı, yatak kapasitesi ve diğer bazı fırsatlara sahip görünüyorsa da Avrupa ve Rusya'daki durumu göz önünde bulunduracak olursak, pek iyimser olamıyoruz. 


Buna çarpıcı bir örnek verelim: Fransızlann ünlü Proturizm İşletmesi Danışmanlarından Didier Arino, yaptığı açıklamada Avrupalı turistlerin 2015 yaz taülinde İslam ülkelerine sıcak bakmadığını belirtti. Arina, açıklamasında "Magrep ülkelerinde yaşanan terör saldınlan, en son Fransız dağcı Herve Gourdel'in Cezayir'de I$İD terörü grubu tarafından öldürülmesi Fransız turistleri İslam ülkeleri yerine daha çok fazla Avrupa içinde seyahat etmeye yönlendiriyor"...