04 / 05 / 2024

turizme uçaklarda sağlanan destek

turizme uçaklarda sağlanan destek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi için destek sağladı.

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak

Milyonlarca emekliye sağlanan banka promosyonları kasım ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak...

Bakanlıktan son dakika müjdesi, başvurusu onaylanan PTT'den nakit alıyor! Çocuğu okula giden ailelere 3.571 TL verilecek

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına sosyal destek sağlamaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödemeler 3.571 TL'den başlıyor.

KYK burs miktarı bin 250 TL iken günlük üç öğün yemek maliyeti bin 275 TL'ye ulaşıyor

CHP'nin 'Genç Yoksulluğu Dosyası', üniversite öğrencilerinin ekonomik zorluklarını gözler önüne serdi. Rapor, üniversiteli gençlere sağlanan aylık bin 250 TL burs miktarı ile sadece okul yemekhanesinde üç öğün yemek için gereken bin 275 TL maliyeti karşılaştırarak bu durumun zorluklarını vurguluyor.

Emlak vergisinde sağlanan avantajlar neler?

Emlak vergisi, bazı kişilere birçok avantaj sağlar. Bu kişiler belirli olup bazı şartları taşımak zorundadır. Peki emlak vergisinin sağladığı bu avantajlar nelerdir ve kimler için geçerlidir? İşte emlak vergisinin sağladığı avantajlar ve bu avantajların geçerli olduğu kimseler...

Selden etkilenen KOBİ'lere sağlanan 'Acil Destek Paketi'nin kapsamı genişletildi!

Selden etkilenen illerdeki KOBİ'ler için sağlanacak "Acil Destek Paketi"nden, Artvin, Bolu, Giresun, Karabük, Kocaeli, Rize, Sakarya ve Trabzon'daki işletmeler de faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

SSK’lı çalışanlara karşılıksız 26 bin TL destek ödemesi; Detayları belli oldu

Devletten çalışan kadınlara müjdeli bir haber geldi! Dilekçe ile başvuru yapan SGK'lı çalışan kadınlara toplu olarak 26 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Çocuklu ailelere sağlanan destek kampanyasının ardından annelerin de yüzünü güldüren bir haber geldi. İşte devletin çalışan kadınlara sunduğu 26.

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

BİM’de bahar şenliği var! Saç şekillendirici 700 TL’ye, saç kurutma makinesi 230 TL’ye, nevresim takımı 500 TL’ye düştü!

BİM Market’in 5 Mayıs tarihinde indirim girecek aktüel ürünler kataloğu duyurulurken, saç şekillendirici 700 TL’ye, saç kurutma makinesi 230 TL’ye, nevresim takımı 500 TL’ye düştü. İşte BİM 5 Mayıs fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için sağlanan çocuk yardımı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Yanık, dün peş peşe açıkladı. 

Çocuk destek ödemesi Nisan 2023 hesaplara yattı mı? 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan hemen baksın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için sağlanan çocuk yardımı sık sık araştırılıyor. Peki çocuk destek ödemesi Nisan 2023 hesaplara yattı mı?

turizme uçaklarda sağlanan destek Haberi

turizme uçaklarda sağlanan destek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesive turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması için 'tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren (A) grubu seyahat acentesi işletme belgeli seyahat acentelerine yönelik destek sağlayacak. Nisan ve mayıs aylarındaki uçuşları kapsayan desteğin miktarı uçak başına 6 bin ABD Doları olarak belirlendi. 




Bakanlıktan yapılan yazılı duyuruya göre; Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi ve turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması için tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan (A) grubu seyahat acentesi işletme belgeli seyahat acentelerine yönelik destek sağlanması kararı alındı. 

Azerbaycan, Moldova, Belarus, Özbekistan, Ermenistan, Rusya, Tacikistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, İran gibi ülkelerle, Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya,...