08 / 05 / 2024

Türk Büro-Sen toki

Türk Büro-Sen toki

TÜRK Büro-Sen, Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) 300 dolayında milletvekili yakınının torpille yerleştirildiğini iddia etti ve bu kişilerden bir bölümünün adını açıkladı. Türk Büro-Sen'in açıklamasının tam metni haberimizde yer alıyor...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Vera Konsept Gayrimenkul'nun halka arz büyüklüğü 868 milyon Türk Lirası

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz büyüklüğü 867,9 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Big Chefs'in halka arz büyüklüğü 832,5 milyon Türk Lirası oldu! 1,8 milyon yatırımcı katıldı! 

3-5 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Big Chefs'in toplam halka arz büyüklüğü 832,5 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Arçelik TKM 9961 B Telve 1100 W İkili Türk Kahve Makinesi yüzde 11 indirimde! İşte Arçelik 13 Mart 2023 fiyat listesi

İndirimli ürün arayışında olanlar Arçelik TKM 9961 B Telve 1100 W Bakır İkili Türk Kahve Makinesi yüzde 11 indirimle satışa sunuldu. Peki kahve makinesi nerede ne kadara satılıyor? 

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi salladı. Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Yahya Üstün, 13 Şubat'a kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a 100 TL olarak sabitleneceğini duyurdu.

Türk Büro-Sen toki Haberi

Türk Büro-Sen toki

Türk Büro-Sen'den açıklamanın tam metni şu şekilde;


Sendikamızın AR-GE merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, 2010 yılında yapılan KPSS’ye 3 milyon 254 bin kişi katılmıştı. Milyonlarca kişi devlet memuru olabilmek için aylarca çalışıp, bu sınavda ter dökmüştü.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “TOKİ ve iştiraklerine 800 civarında temiz ve torpilsiz ANADOLU gençlerini almaya çalıştım” dedi.


Biz kendisine sormadan edemiyoruz. Kendisinin TOKİ Başkanlığı’nı yürüttüğü dönemde KPSS şartı aranmadan istihdam edilen sayıları 300’ü aşan milletvekili yakınları da “Torpilsiz Anadolu Genci midir?”


MİLLETVEKİLİ AKRABALARI DA MI TORPİLSİZ ANADOLU EVLADI?


Ayrıca Sayın Bakan, “İhtiyacımız olan mesleklerden okulunu derece ile bitiren ve belli tecrübesi olan lisan bilen eleman alımı yapabilmek için çalışıyoruz” demiştir. Merak ediyoruz, “Aşağıda isimleri geçen milletvekili yakınları da mı okullarından derece...