30 / 04 / 2024

Türk doğaltaş ihracatı

Türk doğaltaş ihracatı

Çin’de, 6-9 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük doğaltaş fuarı, Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’ndan dönen doğaltaş ihracatçıları umutlu mesajlar verdi.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Faturalar cepleri yakarken müjdeli haber geldi! Mayıs 2023 ayına kadar doğalgaz ödemeleriniz Albaraka Türk'ten! 

Hergün artan gıda ve faturalar vatandaşı zorlarken bankalar bu duruma bir nebze olsun derman olmak istiyorlar. Bu bankalrdan biri de ''Albaraka Türk'' 31 Mayıs 2023 tarihine kadar doğalgaz ödemelerinizi üstlenen banka şartlarını açıkladı.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!

Türk halı ihracatçıları,  açıklanan rakamlara göre ihracattan 2022 yılında 2 milyar 754 milyon 757 bin dolar gelir elde etti.

Türk Lirası ile ihracatta rekor artış!

Türk lirası ile ihracat, eylül ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 182 yükselerek 16 milyar 30 milyon TL’ye yükseldi.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Türk yapı malzemeleri sektöründen Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat!

Türk yapı malzemeleri sektörü, 2021 yılı Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir artış yakaladı.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatta dünyada ilk 10'a girecek!

İDDMİB Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, "Türk yapı malzemelerinin ihracatının bu sene rakam olarak çok az düşse bile tonajında ciddi artış olduğunu görüyoruz. Türk yapı malzemelerinin ihracatı hızlı bir şekilde büyüyecektir'' diye konuştu.

Türk doğaltaş ihracatı Haberi

Türk doğaltaş ihracatı

Çin’de inşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle 2014 yılında bu ülkeye yaptığı doğaltaş ihracatı yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da Çin’in doğaltaş talebinin azalacağını öngörüyor. Türk doğaltaş sektörü, iki yıllık gerilemenin geçici olduğunu düşünüyor ve bu gerilemeye rağmen en büyük ihracat pazarı olma özelliğini açık ara sürdüren Çin’den vazgeçmiyor. 


Doğaltaş sektörü için Çin’in vazgeçilmez ve daimi bir pazar olduğuna ilişkin inancın sonucu en büyük adımı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlenen Ege Maden İhracatçıları Birliği attı. 


Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya; Xiamen Belediye Başkanı Pei Jin Jia, Xiamen Fuarı Organizatör firması Genel Müdürü Guoxiang Lai ve Xiamen Fuarı Ülke Katılımları Sorumlu Müdürü Shirley Mia ile 2015 yılında 2303 metrekare olan Türkiye standının,...