04 / 05 / 2024

Türk Enerji Fonu nedir

Türk Enerji Fonu nedir

Mehmet Öğütçü, "Türkiye'nin yurtdışından varlık satın alması gerekiyor. Petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle varlık değerleri de düştü. Bu yaklaşımla 'Türk Enerji Fonu' oluşturulmasının temelini attık" dedi.

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Korkmaz  A863-01 Moderna Türk Kahve Makinesi en uygun fiyata nereden alınır? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Korkmaz  A863-01 Moderna Türk Kahve Makinesi, 400 watt enerji ile  köz tadında, 5 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlar.

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Türk Telekom, Kızılay ve bakanlıklarda 6 bin ve 10 bin lira maaşla çalışacak KPSS'siz personel alımı başladı!

Türk Telekom, Kızılay, Ticaret Bakanlığı, bankalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, personel alım ilanı yayımladı. Çalışmak isteyen kişilere 6 bin ve 10 bin lira arası maaş verilecek! Peki, hangi ilanlar var? Başvuru nasıl yapılır? Koşullar nelerdir? İşte tüm detayla

Türk Telekom internet aboneliklerine zam! Artış sonrası en düşük paket kaç lira oluyor?

Türkiye'de elektrik, su, doğal gaz zamları derken internete de zam geliyor. Bankalara olan borcunu ödeyemeyen Türk Telekom'un Varlık fonu tarafından satın alınmasının ardından internet aboneliklerine zam geleceği öğrenildi. En düşük paket kaç lira oldu? İşte detaylar...

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Türk Enerji Fonu nedir Haberi

Türk Enerji Fonu nedir

Boğaziçi Enerji Kulübü (BEC) İcra Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü Türkiye'nin yurt dışında varlık satın alması gerektiğini vurgulayarak, "Bunun için de şu an son derece elverişli bir zaman çünkü petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle varlık değerleri de oldukça düştü. Bu yaklaşımla 'Türk Enerji Fonu' oluşturulmasının temelini attık" dedi. 


Hükümetin de desteğiyle oluşturulması planlanan enerji fonunu AA muhabirine değerlendiren Öğütçü, Türkiye'nin hükümet ve şirketler olarak yurt dışında varlıklar satın alıp onları boru hatları veya tesislerle dünya piyasalarına entegre etmesi için yeterli sermayesinin olmadığını belirtti. 


Öğütçü, bu konudaki düşüncelerini Boğaziçi Enerji Kulübü'nün Aralık ayındaki toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile paylaştıklarını ve bir öneri hazırlamalarının istendiğini söyledi. 


"Bunun için de şu an son derece elverişli bir zaman çünkü petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle varlık...