04 / 05 / 2024

Türk-Katar Üniversitesi son durum

Türk-Katar Üniversitesi son durum

Suriyelileri eğitmek üzere inşa edilmesi planlanan Türk-Katar Üniversitesi’ne ilişkin çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti öncesinde hızlandı.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın son fırsatını kaçırmayın! 24 Şubat 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın son fırsatını kaçırmayın! 24 Şubat 2023 fiyat listesi

TÜRK-İŞ verileri açıkladı! Asgari ücret sınırına yaklaştı

TÜRK-İŞ 2022 Aralık açlık sınırı rakamlarını açıkladı. TÜRK-İŞ'in 2022 son ayına göre açlık sınırı 8 bin 130 TL'ye, yoksulluk sınırı da 26 bin 483 TL'ye çıktı.

Asgari ücrette son dakika! Memur-Sen ve TÜRK-İŞ peş peşe açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor! 

TÜRK-İŞ ve Memur-Sen'den, 2023 asgari ücret ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

100 bin Türk lirası verilecek! Son başvuru tarihi 31 Mart…

Kovid-19 saldını döneminde istihdam sayısını artırmak ve zarar gören işletmelerin istihdamını korumak için 100 bin Türk lirası faizsiz kredi desteği sağlanıyor. 100 bin TL’lik faizsiz kredi desteğinden faydalanmak için son tarih 31 Mart…

Türk Hava Yolları'ndan iş fırsatı! Son gün 28 Mart...

Türk Hava Yolları gençlere iş fırsatı sunuyor. THY, "Take-Off Jr." isimli programla personel alımı yapacağını duyurdu. THY'nin "kariyer.thy.com" uzantılı internet portalında yayında olan ilana son başvuru tarihi ise 28 Mart olarak açıklandı.

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Türk-Katar Üniversitesi son durum Haberi

Türk-Katar Üniversitesi son durum

Katar Emiresi Mozah Bint Nasser al Missned’in 2014’teki Türkiye ziyaretinin ardından gündeme gelen Suriyelileri eğitmek üzere kurulması tasarlanan Türk-Katar Üniversitesi’ne ilişkin çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti öncesinde hızlandı.


Türkiye’ye geldiği dönemde Nizip’teki Suriyelilerin barındığı kampları ziyaretinin ardından dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşen Katar Emiresi Missned’in talebi üzerine konu gündeme gelmişti. Katar Emiresi’nin, Suriyeli öğrenciler için Katar hükümetinin Türkiye’de neler yapabileceği ve bir üniversite kurup kuramayacağını, yer tahsis edilip edilemeyeceğini sormasının ardından Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te uluslararası standartlarda Arapça eğitim verecek ortak bir üniversite için çalışmalar başlatılmıştı.


Katar Büyükelçiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile üniversitenin Gaziantep’te yerinin belirlenmesinin ardından Katar heyetinin Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekinle görüştüğü öğrenildi. Kurulacak üniversitede Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne (YÖKSİS) Arap dünyasından 5 bin...