30 / 04 / 2024

Türk Maps projesi

Türk Maps projesi

Google Maps'e rakip Türk Maps geliyor. Bakan Işık, web portalı üzerinden gözlem uydularının çektiği görüntülerin paylaşılmasına yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "İnşallah yakında Türk Maps'i görürüz" dedi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

Merkez Bankası’ndan Türk Lirası için büyük hamle! Son iki ay kaldı! Düğmeye basılacak

Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi ikinci faz pilot bulguları neticesinde dijital Türk Lirası’nın ödemeler için kullanımı testlerine önümüzdeki sene başlanacak.​​​​​​​ İşte detaylar…

Dijital Türk Lirası ne zaman uygulanmaya başlanacak? İşte borsalarda yerini alacağı tarih

Dijital Türk Lirası Projesi'nın akıbeti belli oldu. Türk Lirası'nda yepyeni bir dönem başlıyor. HAVELSAN açıkladı. İşte detaylar...

Dijital Türk Lirası'nın riskleri neler? 

Merkez Bankası’nın, “Dijital Türk Lirası Ar-Ge Projesi”ni hayata geçirmesi ile beraber çok sayıda yatırımcı bu borsadaki riskleri merak etti. Peki, Dijital Türk Lirası'nda ne gibi riskler bulunuyor?

Moskova'nın en elit konut projesini Türk firması ANTTEQ üstlenecek!

Türk inşaat firması ANTTEQ Rusya'nın başkenti Moskova'nın en elit konut projesi olan Skyview'in inşaatını üstlendi. 

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Rusya, Ticaret Bakanlığı’nın 2020-2021 Dönemi Hedef Ülkeler listesindeki 17 ülkeden biri olarak dikkat çekiyor. Türk firmaların Rusya’da 73.7 milyar dolar değerinde 2 bine yakın projesi bulunuyor.

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Türk Yatırımı Bayview Hills projesi Montenegro'da yükseliyor!

Maya Montenegro, Türk yatırımcıların yeni gözdesi olan ve tüm Avrupa'nın yüzünü döndüğü Montenegro'da yeni bir projeye başladı. Bayview Hills Montenegro projesi 2,5 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçiriliyor.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Türk Maps projesi Haberi

Türk Maps projesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir web portalı üzerinden gözlem uydularının çektiği görüntülerin kullanıcılarla paylaşılmasına yönelik hazırlıkların TÜBİTAK UZAY'da devam ettiğini belirterek, "İnşallah yakında Türk Maps'i görürüz ama çözünürlük açısından önümüzdeki süreçte daha güzel fotoğraflar, haritalar sunma imkanı olacak" dedi. 


Bakan Işık, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde (UZAY) incelemelerde bulundu. Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu olarak 18 Aralık 2012'de uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 ve ilk yerli gözlem uydusu RASAT'la ilgili bilgi alan Işık, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden biri olan BALİSTİKA'yı inceledi. 


Daha sonra uydu çalışmalarında kullanılmak üzere kurulan temiz odayı üzerine özel kıyafetleri giyerek gezen Işık, burada da yetkililerden bilgi aldı ve TÜBİTAK UZAY çalışanlarıyla birlikte yemek yedi. 


İncelemelerinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan...