27 / 04 / 2024

Türk Mobilyacılar

Türk Mobilyacılar

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı. MOSDER Başkanı Doğan: "10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ancak yeni pazarlarla ulaşabiliriz" dedi.

Türk mobilyacılar Hindistan'da mağaza atağına kalktı!

Son 10 yılda mobilya ithalatı 160 milyon dolardan 1.1 milyar dolara sıçrayan Hindistan, Türk mobilya üreticilerinin de gözdesi oldu.

Türk mobilyacılar son 4 yılda ihracatta 11 basamak atladı!

(MOSFED) başkanı Ahmet güleç, Türkiye'nin son 4 yılda mobilya ihracatı sıralamasında 10 basamak atlayıp 11'inciliğe yükseldiğini belirterek, ''Hedef, 2023'te dünyanın ilk 5 ihracatçı ülkesi arasında olmak' dedi.

Türk mobilyacıların hedefi dünyada ilk 5'e girmek!

MOSFED Başkanı Güleç "Dünyada artık, Türkiye mobilya çizgisi olarak, biz varız, çünkü son 4 yılda tam 10 basamak birden yükseldik. 21'inci sıradan 11'inci sıraya yükseldik. Hedefimiz, 2023'te dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçı ülkesi arasında yer almak."

Türk mobilyacılar Londra'daki mağaza sayılarını artırıyor!

İngiltere pazarına hızlı bir giriş yapan Türkiye’nin iki mobilya markası, önümüzdeki aylarda Londra’da toplam 4 mağaza açacak. Mobilyacıların 10 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşmasının yolu, pazarların çeşitlendirilmesinden geçiyor.

Ahmet Güleç :Türk mobilyacılar ile Afrika'daki açık kapanacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç ''2013'te büyümek istediğimiz pazarların başında Afrika geliyor'' dedi...

Türk ve Avrupalı mobilyacı Çin ürünlerine karşı!

MOSDER'in de kurucu üyeleri arasında yer aldığı, Avrupalı mobilyacıları tek bir çatı altında toplayan EFIC, Çin karşısında Avrupalı mobilyacıların nasıl önlem alması gerektiğine yönelik bir bildiri açıkladı

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Şehirleşmenin etkisiyle 'Gesi Bağları' sadece türkülerde kalacak! Üzüm bağları yapılaşmaya ve betonlaşmaya terk edildi

Türkülere konu olan, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'nde yetiştirilen Gesi Bağları kentte artan şehirleşmenin etkisiyle yok olma noktasına geldi. 

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Türk Mobilyacılar Haberi

Türk Mobilyacılar

TÜYAP ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneğinin (MOSDER) organizasyonuyla 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleştirilecek İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), Almanya'da düzenlenen MOW Fuarı'nda tanıtıldı.


Konuya ilişkin açıklamaya göre, İSMOB'un tanıtımı, Almanya'nın Bad Salzuflen kentindeki MOW Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi. 


TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl 1,5 milyar tüketiciyi kapsayacak şekilde gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla mobilya ihracatında İSMOB’un payının artacağını belirtti. 


Avrasya'nın en büyük, dünyanın alanında en önemli 3'üncü mobilya fuarı olan İSMOB ile pazardaki Çin ve İtalyan ağırlığını kırmak, Türkiye'nin sektördeki konumunu ikinciliğe yükseltmek istediklerini ifade eden Ersözlü, mobilyada ihracat hedefinin önemli bir bölümünün İSMOB'da sağlandığını bildirdi.


Ersözlü, "Yılın ilk 8 ayında 6,25 milyar dolarlık üretim gerçekleştirildi. İSMOB'un 2017 tanıtım çalışmalarıyla yüzde 25 olan ihracat payını daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Almanya,...