17 / 05 / 2024

Türk müşavirlik

Türk müşavirlik

İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Hizmetin ve ürünün Türk malı olması, yurtdışında yaptığımız işlerden sağladığımız döviz miktarını daha da artıracak. Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında daha aktif rol alması

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörü, Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir yere sahip. Türk müteahhitler yurt dışına açıldıkları 1972'den Temmuz 2021'in sonuna kadar 129 ülkede 428.5 milyar dolar değerli 10 bin 803 projeyi üstlendi.

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ''Özbekistan'da birçok Türk müteahhitlik şirketi faaliyette bulunuyor. Onların yanında müşavirlik firmalarının da hizmet vermesini istiyoruz'' dedi.

'Türk müteahhitleri Moğolistan'a bekliyoruz'

Moğolistan nüfusunun yüzde 67'sini 2021'e kadar nitelikli konutlara yerleştirmek istediklerini söyleyen İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi.

Türk müteahhitler Rusya Dünya Kupası'na göz dikti!

Rusya Federasyonu'nda gerçekleştirilecek FIFA 2018 Dünya Kupası'na yönelik yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım, Türk müteahhitlerin ilgisini Rusya'ya yöneltti.

Türk müteahhitler yurtdışında rotayı değiştirdi!

2023 yılında, yurtdışında üstlendikleri iş hacminin yılda 100 milyar dolar olmasını hedefleyen Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor.

Türk müteahhitler rotayı Sahra Altı Afrika'ya çevirdi!

Türk müteahhitleri, mevcut pazarlarının yanı sıra rotayı, Etiyopya, Ekvator Ginesi ve Güney Sudan’a çeviriyor. Türk müteahhitleri yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi.

Türk müteahhitlerin yurt dışında üstlendiği proje sayısı 7 bin 684’e ulaştı!

Türk müteahhitleri yurtdışında, 2014 yılında 255 yeni proje ile yaklaşık 22,5 milyar dolar iş hacmi gerçekleştirdi. Türk müteahhitler 2023 yılında, yurtdışında üstlendikleri iş hacminin yılda 100 milyar dolar olmasını hedefliyor..

Arap ülkelerinde Türk müteahhitler önemli rol oynuyor!

UNS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Osman Ünsal Arap coğrafyasında özellikle inşaat sektöründe Türk müteahhitlerin önemli rolü olduğunu söyledi.

Türk müteahhitler 2014'te toplam 88 milyon dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

Türk müteahhitler yurt dışı projelerinde rekor kırdı!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

Türk müşavirlik Haberi

Türk müşavirlik

Eximbank kredilerinin daha rahat sağlanması elimizi güçlendirecek" dedi. Durbakayım kullanılacak malzemelerin seçiminin yurtdışı işlerde müşavirlik yapan firmalar tarafından yapıldığını dile getirdi. 


Durbakayım, "Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında daha aktif rol alması. Ancak bu durumda hem hizmet hem de malzeme yerli olabilir" diye konuştu. Rusya-Ukrayna ve Türki Cumhuriyetlerde ağırlıklı olarak ust yapı inşaat-taahhüt işleri yapan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay da yabancı firmaların elinde olan 'Proje Yönetim' firmaları konusuna dikkat çekti. Okay. "Bu firmaların Türk firmaları olması işçilik konusunda olduğu gibi malzeme seçiminde da kaliteli Turk ürünlerinin yoğun bir şekilde teknik şartnamelere girmesini sağlar"...