27 / 04 / 2024

Türk müteahhitliği firma sayısı 2014

Türk müteahhitliği firma sayısı 2014

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2012 verilerine göre 38 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2013 yılı verilerine göre 2014 yılında 42' ye yükseldi...

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 10 milyar dolarlık yeni iş kapısı aralandı!

Saudi Aramco yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile iletişime geçerek gelecek dönem projelerinde işbirliği amacıyla Türk müteahhitlerle Ankara’da bir araya geldi. 

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

Türk müteahhitler Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi! 

Türk müteahhitlerin işleri Mart ayıyla beraber açıldı. Ticaret Bakanlığı'nca duyurulan resmi verilere göre; Türk müteahhitlerin Mart'ta 36 projede 2 milyon dolarlık iş üstlendi.

Türk müteahhitler 2022'ye yurt dışında 214,4 milyon dolarlık iş üstlenerek başladı!

Türk müteahhitler 2022 yılının Ocak ayında yurt dışında toplamda 10 proje üstlendi. İşte Türk müteahhitlerin hayata geçirdiği projelerin toplam tutarı...

Türk müteahhitliği firma sayısı 2014 Haberi

Türk müteahhitliği firma sayısı 2014

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2012 verilerine göre 38 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2013 yılı verilerine göre 2014 yılında 42'ye yükseldi. 


Bu sayı ile Türkiye, 62 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu. Üçüncü sırada ise 31 firma ile ABD bulunuyor.


ENR'ın bültenin açılış cümlesinde kaydettiği, "Sonuçta bu Rekabetçi bir Dünya...Büyük inşaat firmaları için işin miktarı artıyor ama müşterilerin talepleri ve rekabet de kızışıyor" değerlendirmesi, uluslararası inşaat sektörünü özetler nitelikte.


En büyük 250 Uluslararası İnşaat Firmasının pazar büyüklüğü 2013 yılında bir önceki yıla göre %6.4 artarak 543.97 milyar ABD Dolarına ulaştı....