21 / 07 / 2024

Türk Seddi son durum

Türk Seddi son durum

911 kilometrelik sınır hattımızın bulunduğu Suriye’de yaşanan gelişmeler ulusal güvenliğimizi de tehdit etmeye başlayınca kollar sıvandı.

Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanlardan büyük oyun! Bu yöntem şeytanın bile aklına gelmez!

Ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konuların arasında yabancıya konut satışı yer alırken, Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanların büyük oyunu da ayyuka çıktı. 

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Altın ve para piyasaı uzmanı İslam Memiş, son bir ayda Türk lirasına ciddi geçiş olduğunu açıkladı. Vatandaşların çoğu araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş yaptığını belirtti.

Deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Son 2 senede sadece, 2023-2024 senelerinde merkezi idareden deprem çalışmaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon Türk lirası, çok büyük kaynakları bu anlamda seferber etmiş durumdayız."

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

1 milyon Türk Lirası'nın faiz getirisi ne kadar? Banka banka oranlar ve getirileri...

Merkez Bankası'nın son faiz artırımı ile yüzde 52'yi aşan Türk Lirası mevduat faizleri, yeni sene ile birlikte azaldı. Buna göre, faiz oranları yüzde 40’ın altına kadar inerken bankaların yeni oran ve getirileri de açıklanıyor. İşte haberin detayları...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı resmen asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. Kritik süreç öncesi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, beklentilerini anlattı. İşte detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Kiralar dudak uçuklatıyor! İstanbul'da ortalama kira bedeli 17 bin Türk Lirası oldu...

Günümüz şartlarında maalesef barınma krizi son hızıyla artıyor. Satılık ve kiralık konut bedellerine bakıldığında asgari ücretle çalışan bir vatandaşın ev tutması neredeyse imkansız olabiliyor. 100 metrekarelik bir konutun kirası ortalama olarak 17 bin Türk Lirası oldu. İşte detaylar... 

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Türk Seddi son durum Haberi

Türk Seddi son durum

Sınırdaki insan ticaretine, kaçak geçişlere, düzensiz göçe son vermek için Şırnak-Cizre ile Hatay-Yayladağ arasındaki Türk Seddi’nin inşasına başlandı. Duvarın Hatay ve Urfa’daki önemli bir bölümü tamamlandı. Antep, Kilis, Mardin ve Şırnak hudut hattında 14 ayrı bölgedeki duvar örme çalışmaları ise devam ediyor. 300 kilometresi tamamlanan güvenlik duvarının kalan 600 kilometresinin de bahar aylarında bitirilmesi bekleniyor.



Sınırda alınan güvenlik önlemlerini yerinde görmek için haritada Hatay kıvrımı olarak görülen Hatay-Kilis-Suriye sınırında bulunan Höyük Hudut Karakolu'ndayız. Sol tarafımız Kilis, sağımız Hatay, karşımızda ise PYD/PKK kontrolünde bulunan Suriye'nin Maydan Akbis Köyü var. Sınır hattında güvenlik en üst seviyede, askerler yedi gün 24 saat sınır hattını gözetliyor.


Sınırın bu bölümünde güvenlik duvarı tamamlanmış durumda. Sınır boyunca 2 metre genişliğinde, 3 metre uzunluğunda seyyar blokların yan yana...