16 / 05 / 2024

Turkay Berksoy istifası

Turkay Berksoy istifası

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Turkay Berksoy, Türkiye İş Bankası A.Ş. Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısında, bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesi nedeniyle istifasını sundu...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Ebru Gürlek, Pera GYO Genel Müdürü oldu! 

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın üst yönetim kadrosunda değişikliğe gidildi. Pera GYO Genel Müdürü Berati Usta'nın istifası kabul edildi ve yerine yeni genel müdür atandı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişinin hayatına etki eden dev şirket iflasın eşiğinde

15 milyon kişiye hizmet veren ancak son yıllarda 14 milyar sterlinlik borç biriktiren Thames Water iflas etmek üzere. Su ve kanalizasyon sektöründe hizmet veren şirketin CEO'su da istifasını sundu.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Asar Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Asar Gayrimenkul İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Yıldırım ve Turkay Karataş ortaklığında kuruldu.

Şok Marketler, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifasını istedi!

Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM CEO’su Galip Aykaç’ın iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşları ile ilgili sözlerinin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya çağırdı. İşte ayrıntılar...

Kripto piyasasında büyük deprem! İşte BTC'nin çakılma nedeni

Kripto para platformu FTX'in iflas başvurusu ve sonrasında CEO Sam Bankman-Fried'in istifasının ardından BTC büyük bir düşüş daha yaşadı.

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss'ın istifasından sonra neler olacak?

Truss’ın istifasından önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en karanlık dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti. Peki Truss'ın istifasından sonra neler olacak? 

Khan Proje Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Khan Proje Yapı Anonim Şirketi Sarıyer'de Turkay Jafarli ve Gıulıano Regonesı ortaklığında kuruldu.

Nihat Özdemir'in TFF'den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in aldığı sürpriz istifa kararı sonrası ceketini alıp Riva Hasan doğan Tesisleri'nden ayrılması Türkiye'nin gündemine oturdu. İstifa sonrası Saran Grubun kazandığı Süper Lig TV ihalesinin akıbeti ikinci bir bombanın patlamasına neden olmak üzere...

Fatma Yılmaz, Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yılmaz'ın istifası kabul edildi. Yerine Müjdat Aybar'ın atanmasına karar verildi. 

Kubilay Aykol, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu'nun 1 Ekim 2021 tarihinde yapılan toplantısında; Neşe Gülden Sözdinler'in istifası ile boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

Memduh Yılmazlar, Halk GYO'dan ayrıldı!

Halk GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Yılmazlar görevinden istifa etti. Yönetim kurulunun gerçekleştirmiş olduğu 30 Nisan 2021 tarihli toplantı neticesinde, istifasının kabulüne karar verildi. 

Turkay Berksoy istifası Haberi

Turkay Berksoy istifası


Şişecam tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz Yönetim Kurulu'nda bağımsız üye olarak görev yapan, Sayın Turkay Berksoy'un 28 Mart 2014 tarihinde yapılan Türkiye İş Bankası A.Ş. Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısında, bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesi nedeniyle, şirketimiz bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği görevini devam ettirmesinin uygun olmayacağını bildirmiş ve şirketimizin bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmiştir.


Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim İlkelerinin 4.3.8'nci maddesi gereğince, asgari bağımsız Yönetim Kurulu üye sayısının yeniden sağlanabilmesi için gerekli işlemler...