25 / 07 / 2024

türkiye 2015 ekonomi paketi

türkiye 2015 ekonomi paketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni ekonomi paketinde yer alan öncelikli dönüşüm programlarını açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu yapısal dönüşümlerin beş ana başlık altında inceleneceğini ifade etti...

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

Türkiye'de dolar ve enflasyonu düşürecek formül açıklandı: Türk lirasındaki kayba dikkat

Türkiye'de ekonomi piyasasının çarklarını durma noktasına getiren yüksek enflasyon ve yüksek kur geniş kitlelerin alım gücüne darbe vurmaya devam ediyor. Ekonomi uzmanları ülkedeki faiz-enflasyon-durgunluk döngüsünden çıkmanın formülünü açıkladı.

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında destek, tedbir ve teşvik paketini duyurdu.

İnşaat sektörünün gözü Türkiye Ekonomi Modeli'nde!

İnşaat sektörünün gözü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yarın açıklanacak olan Türkiye Ekonomi Modeli'nde...

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Türkiye’nin ekonomi anlamında önemli müttefiklerinden bir olan Katar gelecek yılda 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdi. 

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden Türkiye ekonomisinin batmasını istiyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Ekonomistler, eski ekonomi yöneticileri ve ekonomi profesörleri neden Türkiye ekonomisinin batmasını istiyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 21 maddelik analizi...

Türkiye yatırım için güvenli ekonomi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gedikli, “Türkiye yatırım için güvenli ve verimli bir ekonomi” şeklinde konuştu.

Türkiye İMSAD Haziran 2017 Sektör Raporu’nu açıkladı!

Türkiye İMSAD, ekonomi çevreleri tarafından merakla beklenen aylık sektör raporunu açıkladı. Haziran 2017 Sektör Raporu’nda özellikle son 10 yılda inşaat malzemeleri sanayi için çok önemli bir pazar haline gelen Körfez ülkelerindeki kriz öne çıktı.

türkiye 2015 ekonomi paketi Haberi

türkiye 2015 ekonomi paketi

Eylem planları ve sektörel dönüşüm programlarının bir temenni olmadığını öncelikle dile getiren Başbakan Davutoğlu, ''Bizim söz verip de yapmadığımız temenni düzeyinde bıraktığımız hiç bir taahhüdümüz olmamıştır" şeklinde konuştu.


Davutoğlu programla ilgili olarak , "Hedefimiz, bu sektörel dönüşüm programlarıyla 2018 sonuna kadar yani 4 yıl içinde, GSYH'yi 1,3 trilyon dolara, cari açığı yüzde 5,2'ye çekmek, işsizlik oranını da yüzde 7 civarına indirmektir" dedi.


Davutoğlu yapısal dönüşümlerin beş ana başlık altında inceleneceğini ifade etti.


5 ana başlık şöyle



''Bunlardan birincisi siyasal istikrarın sürdürülmesi ve buna bağlı olarak ekonomik öngörülebilirliğin sürdürülmesidir. Bu bizim için çok önemlidir.


İkincisi insan odaklı kalkınma, insan kaynağının geliştirilmesi.


Üçüncüsü üretim teknolojisindeki değişime intibak ve öncülük etmek .Bu da Ar-Ge ve inovasyon ile mümkün olur.


Dördüncüsü ekonomide bütüncül bir anlayış geliştirmek ve bu anlayışı kamuda...