18 / 07 / 2024

türkiye araştırm vakfı

türkiye araştırm vakfı

İmar kirliliği yarattığı nedeni ile 5 yıl hapsi istenen Faruk Şen anlaştığı şirkete restore için 354 bin 694 TL ödedi...

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Şimdi de mühendisler ülkeyi terk ediyor! 10 kişiden üçü işsiz! 

İnşaat sektörü son zamanlarda zor günler geçiriyor. Artan maliyet artışları sektörü olumsuz etkilerken üstüne mühendis krizi eklendi. Maliyetlerden artıştan dolayı kimse mühendis çalıştırmıyor veya çok düşük maaşlar teklif ediliyor. 

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

İzmir’de kira artışı nedeniyle dava devam ederken, konut sahibi ile avukatının kiracıyı rahatsız etmek amacıyla ‘sahte alıcı oyunu’ yaptığı iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Altınlarımı şimdi satıp düşünce tekrar alsam olur mu? Ünlü ekonomist cevap verdi

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş eğilimi vatandaşın kafasının karıştırmış durumda.  Ünlü ekonomist Ramazan Kurtoğlu “Altınlarını satıp daha sonra tekrar almayı düşünenlerin” sorduğu soruya bakın nasıl cevap verdi.

1941 yılında vatandaşları arazi sahibi yapacak uygulama!

1941 yılında Arazi tevzi kanunundaki bazı maddelerinin hayat şartlarına uymadığı gören hükümet herkesi arazi sahibi yapacak bir uygulama kararlaştırmış.

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Et fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Uzmanlar fiyatların neden yükseldiğini açıkladı

Gıda enflasyonunda dünyadaki sıralamada beşinci olan Türkiye'de kırmızı et ücretleri uzmanların açıklamasına göre yükselişini sürdürecek. Karkas et maliyetinin son 1 senede yüzde 140'a yakın yükseldiğini ifade eden üreticiler zor durumda kaldıklarını açıkladı.

Altında görülmemiş hareket! Analistler kilitlendi kaldı! Altın neden yükseliyor, yatırımcı ne yapmalı?

Son dönemde altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların kafasını karıştırmış durumda. Birçok yatırımcı, altın konusunda ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Altının son durumuyla ilgili en güncel bilgileri sizler için derledik. Ayrıntılar şöyle...

EYT’lilere müjde! Mahkemeden emsal niteliğinde karar çıktı! EYT’liler sevinçten havalara uçtu!

EYT’nin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişi, çifte maaş hayali kurarken mahkemeden önemli bir karar çıktı. Tam 25 yıl boyunca çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra 'emekli çalıştırmıyoruz' denilerek kovulan çalışana mahkemeden müjde geldi.

türkiye araştırm vakfı Haberi

türkiye araştırm vakfı
Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Mehmet Faruk Şen, ikinci derecede tarihi eser olan Kanlıca'daki evini restore ettirdi. Faruk Şen'e imar kirliği yarattığı nedeniyle 5 yıla kadar hapis kararı isteniyor. Faruk Şen evini restore etmek için Armoni Yapı Dizayn şirketi ile anlaştı. İmzalanan sözleşme kapsamında 354 bin 694 TL masraf...