07 / 05 / 2024

Türkiye Araştırmalar Merkezi

Türkiye Araştırmalar Merkezi

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı'nın derlediği güncel sayılara göre Almanya'daki Türkler 210 bin konuta sahip.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması için adımlar atıldığını ve yol haritasının yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindencom işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimleri incelendi. İşte detaylar...

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünkü köşesinde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto parayı kaleme aldı. Sefer Levent yazısında, "Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir" dedi.

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 

Kiralık konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

sahibinden ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi  (BETAM) işbirliği ile hazırlanan “Konut Piyasası Görünümü” raporunun 4'üncüsü açıklandı. Rapora göre, baharın başlaması ile birlikte satılık ve kiralık konut sektörleri hareketlendi. 

Konut piyasasındaki toparlanma yavaşladı mı?

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan “Konut Piyasası Görünümü” raporunun ikincisi açıklandı. Yayınlanan rapora göre Ocak'ta konut piyasasındaki toparlanma hız kesti.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

TÜGVA'da kira tartışması!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Tunceli’de sivil toplum kuruluşları ve halkın, dinci yapıların örgütlenmesine karşı giriştiği mücadele üzerine Tunceli Temsilciliği tabelasını indirmişti. Dersim Araştırmaları Merkezi’nin (DAM), vakıfa bu kuruluşlar için kira bedelinin alınıp alınmadığını sordu.

İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi açıldı!

Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar ve Avrupa’dan gelen birçok hastaya tedavi hizmeti veren Batıgöz Sağlık Grubu’na ait İskenderun Cerrahi Tıp Merkezi Hatay’da açıldı. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Araştırmalar Merkezi Haberi

Türkiye Araştırmalar Merkezi


TAM'dan yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da yaşayan 2,75 milyon Türk vatandaşının yüzde 71,6'sının kirada yaşamasına karşılık, yüzde 11,5'inin kendi dairesinde, yüzde 16,9'unun de kendi müstakil evinde yaşamının sürdürdüğü kaydedildi.


Açıklamada, 1996 yılında 54 bin olan konut edinme sayısının 2002 yılında 135 bine, 2007 yılında ise 210 bine ulaştığı belirtildi.


TAM Direktörü Faruk Şen de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 90'lı yıllardan itibaren belirginleşen konut ediniminin, birinci kuşağın sermaye birikiminin yanı sıra aile dayanışması ve Türklere dönük bir emlak piyasasının ortaya çıkması ile bağlantılı olduğunu ifade etti.


Şen, "2000'li yıllarda hız kazanan ivme, son yıllarda bir patlamaya dönüştü. 2006 yılında Federal hükümetin konut yardımı fonlarında kısıtlamaya gideceğini açıklamasıyla 2005...