18 / 05 / 2024

türkiye belarus vize

türkiye belarus vize

Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde dış politikada önemli adımların atılmasıyla artıyor.  Belarus ve Nijerya ile de yapılacak anlaşmalarla çok yakında vizelerin kalkacağı belirtildi

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Sovyetlerin Minsk'te yıktığı camiyi Türkiye yeniden inşa etti!

Türkiye'nin katkılarıyla yaptırılan Minsk Merkez Camisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko tarafından açılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Belarus'ta Türk işadamlarına tahsis edilmek üzere 300 hektar alan ayrıldı!

Belarus, sanayi bölgesi kurabilmeleri için Türk iş adamlarına 300 hektarlık alan teklif etti. Doğu Belarus Serbest Ekonomi Bölgesi Başkan Yardımcı Türkiye-Belarus İş Konseyi üyelerinin Grodno bölgesini ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilmeli!

"Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık verilsin" diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Adam Türkiye'ye geliyor. 3-5 milyon dolarlık konut alıyor, biz 1 yıl vize veriyoruz. Böyle bir şey olmamalı" dedi.

Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor!

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Başaran Ulusoy: Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil!

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

Başaran Ulusoy: Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil. Benim ülkem bir gün bize vize koyanlara elbette vize koyacak"

MAZ, Belarus dışındaki en büyük üretim merkezi olarak Türkiye’yi seçti!

55 ülkeye ihracat yapan MAZ ’ın Belarus’un başkenti Minsk’teki üretim üssü dışında Litvanya, Letonya, Sırbistan, Azerbaycan, İran, Vietnam, Mısır, Venezuella ve Türkiye’de montaj fabrikaları bulunuyor.

Salih Bezci: Belçika-Türkiye ticari ilişkilerinin gelişmesi için vize kolaylığı sağlanmalı!

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkilerinin üst seviyelerde sürdüğünü hatırlatarak, AB ülkelerinde işadamlarının vize engeliyle karşılaştığını söyledi...

türkiye belarus vize Haberi

türkiye belarus vize

Türkiye'nin son zamanlarda yürüttüğü başarılı diplomatik atak ve komşularla sıfır problem politikasından sonra bazı ülkeler, Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulamasını kaldırdı.

Türkiye'ye vize uygulamayan ülkeler arasına son olarak Ukrayna da eklendi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bir dizi anlaşma imzalanırken, iki ülke arasında vize muafiyetini öngören anlaşmaya da imza konuldu.

Ukrayna ile yapılan anlaşma ile Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri sayısı da 64'e çıktı.

Vize muafiyeti anlaşması imzalanan ülkeler şunlar:

Antigua -Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan,...