04 / 05 / 2024

türkiye bilim evi

türkiye bilim evi

Üsküdar Belediyesi Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesini hayata geçiriyor. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı.

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

Türkiye'de konuta erişimde sıkıntılar devam ediyor. Konut satışlarında düşüş yaşanırken konut ve kira fiyatları artıyor. Kiracıların oranındaki artış, aynı zamanda kendi evinde oturanların sahip olduğu konut sayısının arttığını da gösteriyor.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

ABD'li ünlü uzmandan Türkiye’ye şok uyarı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem felaketi, dünyanın da gündeminden düşmüyor. Bilim insanları bu konuda peş peşe açıklamalar yaparken, son uyarı ABD’li ünlü bir uzmandan geldi ve bu bilim insanı Türkiye’yi neden uyardı?

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Türkiye'nin en güzel 10 dağ evi!

Şehir kalabalığından uzak yaşamayı sevenlerin en büyük tercihleri arasından dağ evleri bulunuyor. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan sırtını yamaçlara yansıyan dağ evleri birbirinden eşsiz manzaraya sahip. Türkiye'nin en güzel dağ evlerini sizler için derlendi.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Türkiye deprem fırtınası mı yaşıyor?

Bir süredir art arda yaşanan sarsıntılar 'Türkiye acaba bir deprem fırtınası mı yaşıyor?' sorularını akıllara getirdi. Bilim insanları Prof. Dr. Görür, Prof. Dr. Sucuoğlu ve Prof. Dr. Akkar Türkiye'deki fay hatlarını ve ileride olabilecek muhtemel depremleri değerlendirdi...

Türkiye'nin en güzel 6 evi!

Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan sanat eserine değerine sahip Türkiye'deki 6 ev sizler için derlendi...

Türkiye’de 6.7 milyon riskli konut yenilenecek!

Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na göre yılda 50 bin konutun güçlendirilmesi planlanıyor. İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, 100 metrekare bir evi depreme karşı güçlendirmenin maliyetinin 100 bin lira olduğunu açıkladı.

Guardian Glass Türkiye, mimarları La Casa del Desierto'da ağırladı!

Guardian Glass tarafından projelendirilen “La Casa del Desierto” ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Guardian Glass Türkiye ekibinin mimarlardan oluşan bir grup “Çöl Evi”ni ziyaret etti.

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

türkiye bilim evi Haberi

türkiye bilim evi

Türkiye'nin en modern bilim merkezi olacak projenin inşaat çalışmaları tamamlandı. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı. Teknolojik ekipmanların alımı ve çevre düzenlemesinin ardından Ekim ayında hizmete girecek.


MUCİTLER DESTEKLENECEK


Ünalan Bilim ve Gözlem Evi ile Üsküdar, bilim ve teknoloji turizminin yeni merkezlerinden biri olacak. Bilim merkezi uzay, uydu teknolojileri, doğa bilimleri, robotik ve tıp teknolojileri alanındaki özel galerileriyle bilim ve teknoloji alanındaki farkındalığın artırmasını hedefliyor. Bilim Merkezinde her yıl en az 500 özel yetenekli çocuk ve gencin bilimsel araştırma yapması, geliştirdiği projenin patent alması ve uluslararası yarışmalara katılması için destek sağlanacak.





UZAY DENEYİMİ YAŞANABİLECEK


Bilim Merkezi'nde ayrıca 54 metre yüksekliğinde...