02 / 05 / 2024

türkiye çelik sektörü

türkiye çelik sektörü

Hurda fiyatlarının son günlerde birçok sebebe bağlı olarak gerilemesi ve geçen yılın son çeyreğinde çelik talebine yönelik yüksek talep, sektördeki yatırım iştahını artırdı. Şirketler modernizasyon ve ek kapasite yatırımı için harekete geçti. 

2021 çelik sektörü için daha iyi geçecek!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, 2021'in çelik sektörü için daha iyi geçeceğini belirterek, Türkiye çelik üretimi rakamının bu yıl 35 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti.

Çelik yapıların tasarım ve yapım kuralları revize ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa yürütmüş olduğu proje ile “Çelik Yapıların Tasarım ve Yapım Kurallarını” yeniden belirliyor. Türkiye'de demir-çelik sektöründe halen 250 haddehane, 20 kuruluş bulunuyor.

Veysel Yayan: Kurulu kapasiteyi kullansak ithalatın yarısını üretebiliriz!

Ankara Sohbetleri Geçtiğimiz yıl çelik ihracatının yüzde 6.6 düşerken, ithalatın yüzde 24.3 arttığını söyleyen TÇÜD Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, koruyucu tedbirlerle ithalatın yarısını üretebileceklerini belirtti...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

2021 çelik sektörü için daha iyi geçecek!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, 2021'in çelik sektörü için daha iyi geçeceğini belirterek, Türkiye çelik üretimi rakamının bu yıl 35 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

türkiye çelik sektörü Haberi

türkiye çelik sektörü

Çelik sektörü, hurda ve cevher fiyatlarının Ocak'tan itibaren düşmeye başlamasıyla yatırımda gaza bastı. Hurda fiyatları 485 dolardan 405 dolara, cevher fiyatları ise 175 dolardan 156 dolara kadar düştü. Dünya'dan Erkan Çakan'ın haberine göre; demir-çelik sektörün Ocak 2021'de girdi fiyatlarında gözlenen düşme eğilimi, nihai ürün fiyatlarını da etkiledi. Yılın ikinci çeyreğinden itibaren, piyasalarda daha istikrarlı bir yapının oluşması öngörülüyor. Çelik sanayiinde 4. çeyrekte gelen taleple de beraber üreticiler kısmış oldukları üretimi artırdı.

Bir yandan üretimde modernizasyon yatırımlarına hız katan şirketler diğer yandan kapasitelerini artırıyor. Bu kapsamda en büyük yatırımlardan birini Yıldız Demir Çelik yaptı. Şirket, ikinci galvaniz üretim hattı için 80 milyon dolarlık yatırım yaptı. 2021’in son çeyreğinde bu hattın devreye alınmasıyla, şirketin 600 bin tonluk mevcut üretim kapasitesini 900 bin...