29 / 04 / 2024

türkiye çimento üretiminde ilk beşte

türkiye çimento üretiminde ilk beşte

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, 'Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor' dedi.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye’den son çeyrekte 295 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi. En büyük ihracatçı ülke olan İspanya’ya geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artışla 104 milyon dolarlık ürün satışı yapıldı.

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Türkiye buğday üretiminde geriliyor! Buğday fiyatları düştü mü? İşte borsa borsa 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türkiye, dünyanın en büyük buğday üreticileri sıralamasında 12’nci sıraya düştü. Gübre maliyeti buğdaydan vazgeçiriyor, ekim alanı düşüyori buğday üretiminde de Türkiye sıralama olarak geriliyor. İşte ayrıntılar...

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

türkiye çimento üretiminde ilk beşte Haberi

türkiye çimento üretiminde ilk beşte

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, 'Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor' dedi. Ünal, Türkiye'nin yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 


ÇEİŞ yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Swissotel Büyük Efes'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ünal, Türkiye'nin çimento üretiminde dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. 


'Türkiye yıllık 68.5 milyon ton klinker, 107.5 milyon ton çimento üretim kapasitesiyle dünyanın 5'inci, Avrupa'nın da en büyük üreticisi konumunda bulunuyor' diyen Ünal, ayııca ÇEİS üyesi 58 çimento fabrikasında 15 bin kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi. 


Ünal, çalışma banşında sağladıkları başarıyı iş sağlığı ve güvenliğinde de gösterebilmek için 2000'li yılların başından bu yana...