17 / 11 / 2024

türkiye deprem haritasında riskli bölgeler

türkiye deprem haritasında riskli bölgeler

2012'de yayınlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre ülkemiz genelinde yaklaşık 150 tane olarak bilinen diri fay sayısı 326 oldu.. Yürürlükte olan Deprem Yönetmeliği de değiştirilmeli.

Türkiye'nin deprem raporu: O ilde 8 bin bina yıkılma tehlikesi altında!

Türkiye’nin deprem tehlikesi altındaki kentlerinden biri olan Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından 13 yıl geçmesine rağmen şu anda 8 bin konut yıkılma tehlikesi altında olduğu belirtildi. 

Türkiye milyoner artışında Avrupa’nın zirvesine yerleşecek! 

İngiltere merkezli Adam Smith Enstitüsü'nün araştırmasına göre, 2028 senesine kadar Avrupa'daki üç ülkenin milyoner oranında en büyük artışı görmesi bekleniyor. Bu yükselişte Türkiye dikkatleri çekiyor. İşte detaylar...

Türkiye, kira artışında OECD ülkelerinin önüne geçti!

Kiralardaki fahiş artışlar özellikle İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan vatandaşın belini büküyor. Kiralar akıl almaz boyutlara ulaşırken, Türkiye, kira artışında OECD ülkelerinin önüne geçti.

Sakarya’da kira fiyat ortalaması, Türkiye’nin altında kaldı!

Ülke genelinde kiralar düşüşe geçse de hala cep yakıyor. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan Sakar'daki konut kira bedellerine değinerek, Türkiye ortalamasının altında kaldığını söyledi. 

Türkiye'deki kira artışları OECD ülkeleri arasında açık ara lider oldu!

Son senelerde konut fiyatlarında ve kiralardaki yükselişin OECD rakamlarına da yansıdı. Türkiye, kira artışında açık ara lider konuma geldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin deprem haritası resmen güncelleniyor: Yeni bir fay hattı tespit edildi!

Türkiye'nin deprem tehlike haritasının güncellenmesi için yürütülen çalışmaların 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilirken, Prof. Dr. Hasan Sözbilir de söz konusu proje kapsamında süren çalışmalarda yeni bir fay hattı tespit edildiğini söyledi.

Türkiye kira artışında Avrupa birincisi!

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verileri kapsamında, yüzde 25’lik zam tavanına rağmen Türkiye konut kirası artışında yüzde 125,10 ile Avrupa'da ilk sırada. Macaristan ise yüzde 12,80 artış ile ikinci.

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

Türkiye'de satılan en pahalı 10 otomobil markası!

Türkiye otomobil pazarında yer alan fiyatlar yükselmeyi sürdürürken 2024'te ise ülkemizde satılan en pahalı 10 otomobil markaları hangileridir? Buna göre, dünyanın dört bir yanındaki lüks otomobil üreticileri, sınırları zorlayan tasarım ve performanslar ile yeni bir rekabet seviyesine kadar ulaştı.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

türkiye deprem haritasında riskli bölgeler Haberi

türkiye deprem haritasında riskli bölgeler

Türkiye'nin deprem risklerinin azaltılması yolunda hala bir çok eksiğimiz var. Deprem Şurası kararlarında önerilen ve bugüne kadar çözülemeyen önemli sorunlarımızdan bir tanesi de 18 Nisan 1996 tarihinde yürürlüğe giren ve artık güncelliğini ve işlevini yitiren Türkiye Deprem Bölgeleri haritasının yenilenmemesidir. Bu harita 20 yaşındadır. Bu süre içerisinde Türkiye'de Kocaeli-Gölcük depremi, Düzce depremi, Van depremi gibi büyük depremlerin yanı sıra, Çankırı, Akşehir, Çay-Afyon, Pülümür Tunceli, Bingöl, Elazığ, Bala-Ankara ve Simav-Kütahya gibi orta büyüklüklerde ve önemli hasarlar yapan bir çok deprem yaşanmıştır. 

Üniversitelerimiz ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından son yıllarda yapılan jeoloji, jeomorfoloji, jeofizik ve deprembilim (sismoloji) araştırmalarında bugüne kadar bilinen aktif (diri) faylara ek yeni faylar bulundu. 2012'de yayımlanan Türkiye Diri Fay Haritasına göre ülkemiz genelinde yaklaşık...