29 / 04 / 2024

türkiye elektrik üretim kapasitesi 2015

türkiye elektrik üretim kapasitesi 2015

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin 2015 yılında elektrik üretim kapasitesini 4 bin megavat artıracağını ve bunun yüzde 95'inin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını söyledi.

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Çinli otomotiv devi Türkiye’de üretim üssü kuracak!

Çin'in büyük otomotiv üreticilerinden DFSK Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, 'Avrupa'nın merkezi' olarak konumlandırılan Türkiye'de üretime başlayabileceklerini açıkladı.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Türkiye’deki otomobil devi üretimini durduruyor!

Türkiye'de üretim yapan otomobil üreticilerinden Tofaş, Bursa'daki fabrikasında üretime 24 gün boyunca ara vereceğini açıkladı. Yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiği otomotiv devi 7 Ağustos tarihinde planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle şartel indirecek.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

2025’e kadar neler planlanıyor? İşte Türkiye’nin ‘elektrik’ senaryosu!

Türkiye enerjide 2025’a kadar olan süre içinde elektrik enerjisiyle ilgili planını açıkladı. İşte Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyurulan o senoryo...

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat-Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

türkiye elektrik üretim kapasitesi 2015 Haberi

türkiye elektrik üretim kapasitesi 2015


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin 2015 yılında elektrik üretim kapasitesini 4 bin megavat artıracağını ve bunun yüzde 95'inin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını söyledi.


Yatırımlar sürecek

Yıldız, bu yıl devreye alınacak elektrik üretim tesislerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin elektrik üretimini hızla artırdığına dikkati çeken Yıldız, "Son 3 ayda, içinde bulunduğumuz yılda yapılan yatırımların 1000 megavatı devreye alındı. Bunun yüzde 90'ı yerli kaynaklar, yenilenebilir kaynaklar. Bunu da son derece sevindirici buluyoruz" dedi.

Yıldız, 2015 yılı içerisinde elektrik üretiminde önemli artış gerçekleşeceğini belirterek, "Bu yıl içerisinde biz 4 bin megavatlar civarında bir güç devreye almış olacağız. Bunların her birisi bir ülke eklenmesi kadar bir şey. Bu şekilde Slovakya, Bulgaristan, Türkmenistan gibi 15'e yakın ülke sayarız. Türkiye'ye, enerji açısından baktığımızda, o ülkeler...