08 / 05 / 2024

türkiye enr sıralamasında kaçıncı

türkiye enr sıralamasında kaçıncı

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR (Engineering News Record) müteahhitlerin 2013'te ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alan 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesini yayınladı..

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ekim ayında 43 Maserati satışı gerçekleşti

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekim ayında en çok satılan ilk 3 marka belli oldu. Buna göre sıra ile Fiat, Renault ve Toyota yer aldı. İşte ekim ayında en çok satılan otomobiller...

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Allianz Türkiye’nin BES fonları 7 ayda yüzde 50 getiri ile birinci oldu!

Allianz Türkiye, bireysel emeklilik fonları getiri sıralamasında en fazla kazandıran BES fonları arasında başı çekti. Allianz BES fonları ilk 7 ayda yüzde 50 oranında prim yaptı.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

türkiye enr sıralamasında kaçıncı Haberi

türkiye enr sıralamasında kaçıncı

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR (Engineering News Record) müteahhitlerin 2013'te ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alan 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesini yayınladı. 2012 verilerine göre listede 38 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2013 yüı verilerine göre 42'ye yükseldi. Bu sayı ile Türkiye, 62 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin'in ardından dünyada ikinciliği konumunu korudu. Üçüncü sırada ise 31 firma ile ABD yer aldı. En büyük 250 Uluslararası İnşaat Firmasının pazar büyüklüğü yüzde 6.4 artarak 543.97 milyar dolara ulaştı. 


GELİRLER YÜZDE 21.4 ARTTI 


42 Türk firmasının 2013 yılı gelirleri toplamı ise yüzde 21.4 artışla 20.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türk firmalarının toplam gelirde, 2012 yılı rakamları ile yüzde 3.3 olan payı 2013'te yüzde 3.8 olarak gerçekleşti....