02 / 05 / 2024

türkiye finansal tasarruflar

türkiye finansal tasarruflar

Türkiye’de yerleşik olanların finansal tasarrufları ilk kez 1.5 trilyon lirayı geçti. Tasarruflar yetersiz ve enflasyonun yüzde 8 civarında seyrettiği bir dönemde dünyada negatif faiz uygulamaları Türkiye’ye de faizi düşürme olanağı verdi.

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Finansal Muhbir Ahmed Gürkan, X sosyal medya hesabından "Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?" sorusunu yanıtladı ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte Ahmed Gürkan'ın o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 

Türkiye Finans'dan kampanya gibi kampanya! 20 bin TL almak için 30 TL vermek yeterli!

Türkiye Finans Katılım Bankası, bireysel finansal ürünlerini nakitte ulaşmada zorluk yaşayan tüketiciler için yeniden tasarladığını duyurdu ve finansal ürünlerinde başlangıç faiz oranını %1,79 olarak açıkladı.

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

Küresel piyasalarda son günlerde bazı emtia fiyatlarında belirgin düşüşler bazılarında ise dalgalanmalar yaşandı. Yaşanan bu gelişmeler, finansal yatırımcıları üzerken, Türkiye ekonomisi için ise son derece yararlı olduğu iddia edildi.

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye'de cebinde doları olan vatandaşlara çok çok hayati uyarı! Bu bilgiyi asla atlamayın

Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Türkiye'de enflasyonun yüksek seyirde olmasına rağmen faizlerin düşük tutulduğuna dikkat çekerek faiz artışı gerekebileceğini söyledi. Bu durum da doları doğrudan etkileyecek. Elinde doları olanlar, faiz artışına dikkat... İşte detaylar...

Dünya Bankası'nın pandemide Türkiye'ye desteği 1.5 milyon dolar!

Dünya Bankası, 2021 mali yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele içi 5 kritik kalkınma projesi için Türkiye'ye toplam 1,5 milyar dolarlık finansal destek sağlandığını belirtti.

Bakan Varank: Finansal piyasalardaki dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, finansal piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız olduğunu belirtti.

Türkiye'de gayrimenkule talep artıyor!

Türkiye'de yatırım ortamı olmadığı için tasarruflar yatırımlara gitmiyor. Döviz, altın olarak saklanıyor. Yada gayrimenkul talebi artıyor.

Fitch Ratings Direktörü Parker: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde direnç gösterdi!

Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi.” dedi.

türkiye finansal tasarruflar Haberi

türkiye finansal tasarruflar



Türkiye’de yerleşik olanların finansal tasarrufları ilk kez 1.5 trilyon lirayı geçti. Ağustos sonu itibarıyla yerleşiklere ait TL ve döviz mevduatı, dolaşımdaki para, yatırım fonları, bireysel emeklilik fonları ve hisse senetlerinden oluşan finansal sistemdeki yatırım araçlarının toplamı 1 trilyon 510 milyar lirayı buldu. 1.5 trilyonluk sınırı geçmede TL mevduat artışı en etkili kalem oldu. Toplam tasarrufların 8 aylık artışı 112.5 milyar lira ve artış oranı da yüzde 8.


- Merkez Bankası verilerine göre tutar olarak en büyük artış 76 milyar lira ile TL mevduatlarda. Buradaki artış yüzde 11 ile bu yıl iyi bir performans sergiliyor. Üstelik faizin düşmesine rağmen. Bitişikte mevduat faiz oranları veriliyor. 25 Mart’ta yılın en yüksek faiz oranı görüldükten sonra 5 ayı aşkın zamanda mevduat faizinde 1.25 puan...