02 / 05 / 2024

türkiye gürcistan ortak organize sanayi bölgesi

türkiye gürcistan ortak organize sanayi bölgesi

Türkiye ile Gürcistan arasında ortak havalimanından sonra ortak organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlatıldı. Batum Havaalanı'nın ortak kullanılmasının ardından Türkiye ile Gürcistan şimdi de ortak OSB kurmaya hazırlanıyor...

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfından bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki!

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

Türkiye Varlık Fonu'nun İFM'ye ortak olması mecliste!

Türkiye Varlık Fonu'nun İstanbul Finans Merkezi Projesi'ne ortak olması meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi!

Gürcistan'da inşaatı devam eden ve toplam maliyeti 2,5 milyar doları olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden yararlanılacak.

RECEXPO 2018 kapılarını açtı!

Bakü 4. Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı (RECEXPO 2018) kapılarını açtı. Fuara Türkiye, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Portekiz, Karadağ, ABD ve İspanya'dan emlak şirketleri katıldı...

Türkiye Somali'nin inşası için stratejik ortak!

Somali halkı, geride kalan yıllarda şiddetli siyasi krizler, terör saldırıları, açlıkla boğuşurken her zaman yanlarında olan Türkiye'yi stratejik bir ortak olarak görüyor.

Kazakistan'a yatırım yeniden Türkiye gündeminde!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’su ile ilgili görüşlerini paylaştı. Özgentürk, Türkiye'nin bölgede yatırım yapacağı sinyallerini verdi.

Asyalı yatırımcının gözü Türkiye'de!

Asyalı yatırımcılar gözünü Türkiye'ye dikti, Asyalı şirketler, 2016 yılı içerisinde 15 Türk şirketinin ya tamamını satın aldı ya da değişik oranlarda ortak oldu.

türkiye gürcistan ortak organize sanayi bölgesi Haberi

türkiye gürcistan ortak organize sanayi bölgesi

Batum Havaalanı'nın ortak kullanılması, Sarp Sınır Kapısı'ndan nüfus kağıdı belgesi ile geçiş ve benzeri uygulamalardan sonra Türkiye ile Gürcistan arasında yeni bir ortaklığa gidiliyor. Gürcistan'ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nin Gonia bölgesinde Türk ve Gürcü ortaklığında hayata geçirilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi (Osb) için taraflar karşılıklı görüşmede bulundu. Acaristan'ın daveti üzerine gerçekleşen görüşmeye Gürcistan tarafından Acara Özerk Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Davit Baladze ve Bakan Yardımcısı Beso Bolguçdze katılırken, Türkiye tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (Doka) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Doka Planlama Stratejik Planlama ve Programlama Birimi Okan Adıyaman, Artvin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Berna Kiriş Tuna katıldı. Görüşmede, Türkiye'deki Osb uygulamaları...