04 / 05 / 2024

Türkiye ikinci kentsel gelişim atağına başlıyor

Türkiye ikinci kentsel gelişim atağına başlıyor

Dünya Bankası, Türkiye'nin ikinci kentsel gelişim atağına başladığını belirtti ve ekledi: "Anadolu'nun kaplanları büyük şehirlerden daha hızlı gelişiyor."

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

İkinci el araç alamıyorum diye üzülenler dikkat! Fransız otomobil devi Renault Türkiye için müjdesini açıkladı

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye’de ikinci el araç için yeni bir proje hazırladıklarını açıkladı.

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyanın en çok borç yapan ülkelerinin listesi açıklandı. Listenin birinci sırasında 30,5 trilyon dolarla ABD yer alırken 14,9 trilyon dolarla Japonya ikinci, 10,6 trilyon dolarla Çin üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin listedeki yeri ise şaşırttı.

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Türkiye konut fiyat artışında ikinci sırada!

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ve en fazla düştüğü ülkeleri açıkladı. 58 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye yüzde 14.9’luk yükselişle ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'de 2.8 milyon konut dönüştürüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2.8 milyon konutun dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

Türkiye'de 6.7 milyon konut yenilenecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 yıllık planların hazırlandığını söyleyerek bu sürede 6.7 milyon konutun dönüşüme gireceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Türkiye'de 300 bin sosyal konut dönüşüyor!

Mevlana 7. Etap ve Mollaarap Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yıkım Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile 300 bin sosyal konutun dönüştüğünü dile getirdi. 

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken kaç konut var?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Kurum, "Hızlı şekilde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Türkiye'de kentsel yenileme seferberliği!

Türkiye'de 9.8 milyon bina, 28.6 milyon konut var. Bunun yaklaşık 6.7 milyonu riskli. 1.5 milyonunun acil dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da ise 1.2 milyon bina, 5.9 milyon konut var. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor.

İstanbul ve Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli bölge” ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi”nin depreme karşı kentsel dönüşümünü yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Türkiye ikinci kentsel gelişim atağına başlıyor Haberi

Türkiye ikinci kentsel gelişim atağına başlıyor

Dünya Bankası 'Türkiye Şehirleşme İncelemesi Raporu'nu yayımladı. Raporda Anadolu'ya vurgu yapılırken Türkiye için kritik bir "ikinci nesil" kentsel gündem oluştuğu saptandı. "Anadolu Kaplanları" olarak bilinen Türkiye'nin ikincil şehirlerinin analiz edildiği raporda, bu bölge ile ilgili olarak şu değerlendirmelere yer verildi: "2000-2010 arasında ülkenin ikincil şehirlerinde de kentsel büyümenin payı artmıştır. Söz konusu dönemde İstanbul, İzmir ve Ankara'daki kentsel nüfus payı azalırken, Bursa, Mersin, Kocaeli, Kayseri ve Gaziantep gibi Anadolu yarımadası geneline yayılan diğer şehirlere yeni göç edenlerin ve bunları istihdam eden şirketlerin payı artmıştır. Son 10 yıllık dönemde şirketlerin bulunduğu yerlerle ilgili veriler, ikincil şehirlerde şirket kurma eğiliminin ortaya çıktığını teyit etmektedir." 


SANAYİNİN PAYI YÜZDE 27'YE ÇIKTI 

Son 60 yıllık dönemde Türkiye'nin yapısal ve demografik olarak büyük ölçüde tarımsal bir ekonomiden...