23 / 07 / 2024

Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel

Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, kentsel dönüşüm ve konut sektöründeki gelişmelere rağmen rant ve reklam amaçlı yabancı malzeme kullanımını eleştirdi.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Türkiye'de dolar ve enflasyonu düşürecek formül açıklandı: Türk lirasındaki kayba dikkat

Türkiye'de ekonomi piyasasının çarklarını durma noktasına getiren yüksek enflasyon ve yüksek kur geniş kitlelerin alım gücüne darbe vurmaya devam ediyor. Ekonomi uzmanları ülkedeki faiz-enflasyon-durgunluk döngüsünden çıkmanın formülünü açıkladı.

Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel Haberi

Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel

Türkiye İMSAD’ın Swiss Otel’de 25 Şubat’ta gerçekleştirilen ve dernek üyelerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın da katıldığı 34. Olağan Genel Kurulu’nda inşaat sektörü gündem maddeleriyle masaya yatırıldı. Genel Kurul öncesi düzenlenen toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Ece Ceylan Baba ve Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Can Fuat Gürlesel konuşmacı olarak yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı F. Fethi Hinginar, yerli inşaat malzemesi kullanımı ve denetim konusunu gündeme taşırken; Bakan Yardımcısı Ceylan da, yapı denetimi konusunda Türkiye İMSAD’la hemfikir olduklarını vurguladı.


Hinginar: “Kalitemizi dünya biliyor”

Müteahhitlerin ithal malzeme kullanımına son vermesi gerektiğine dikkat çeken F. Fethi Hinginar, “Kentsel Dönüşüm projeleri muhtelif devlet teşviklerinden yararlandırılıyor. Kimi zaman müteahhitler projesini daha çekici...