06 / 05 / 2024

Türkiye İMSAD zirve 2014

Türkiye İMSAD zirve 2014

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti.

ODMD açıkladı! Türkiye'nin en çok satan 20 SUV modeli hangileri!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de SUV model araçlarda yaşanan satışlarda zirve görülüyor. Buna göre, Türkiye'de gövde tiplerine göre en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 50,7 pay ve 74 bin 143 adetle SUV otomobiller olarak gerçekleşti. Türkiye’nin en çok tercih edilen SUV modeller ve en çok sata

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Türkiye'de bu yılın 10 ayında en çok satılan elektrikli otomobil modeller sırası ile açıklandı, Tesla Model Y, Togg T10X ve Nissan Qashqai e-Power satışta yerlerini aldı. Buna göre ekim ayı itibarı ile elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 6,5 olarak artış gösterdi.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. Bu kapsamda Zirve 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de oldu. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Türkiye 150 ülkeyi resmen geride bıraktı! Konut fiyat artışında zirve bir ilimizde

Dünya üzerindeki 150 kenti içine dahil olan konut araştırmasında birbirinde farklı çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’nin megakenti İstanbul sene içerisinde yüzde 184.9 ile birlikte 150 kent arasında zirvede yerini aldı. İşte detaylar…

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Çare Türkiye! Tüm dünyayı etkileyen kriz için İstanbul'da 4'lü zirve

Rusya-Ukrayna savaşı en çok gıda sektörünü vurdu. Özellikle tahıl ihracatında yaşanan sorun için Türkiye devreye girdi. İşte İstanbul'da yapılacak kritik zirve ile ilgili detaylar.

Türkiye İMSAD zirve 2014 Haberi

Türkiye İMSAD zirve 2014

Türkiye’nin önde gelen 80 inşaat malzemesi sanayi firması ve 29 derneği ile sektörün çatı örgütü olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti. Sektörün üç sacayağını oluşturan ‘Mimarlar-Mühendisler-Müşavirler ile Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticileri’nin Türkiye inşaat sektörünün 2015 yılı rotasını çizdiği Zirve’nin bu yılki ana teması ‘işbirliği ve güç birliği’ oldu.


6. Uluslar arası İnşaatta Kalite Zirvesi’ne katılan inşaat sektörünün lokomotif gücünü oluşturan Mimarlar-Mühendisler-Müşavirler ile Müteahhitler ve İnşaat Malzemesi Üreticileri, Türkiye inşaat sektörünü büyütmek ve ihracata pozitif katkı sağlamak için ‘Sektör işbirliği yapacak, Türkiye kazanacak’ mesajıyla işbirliği ve güç birliğine gidiyor. Türkiye’nin adını dünya inşaat sektöründe markalaştırmak amacıyla atılacak adımlar ve güç birliği yöntemlerinin tartışıldığı Zirve’nin...