03 / 05 / 2024

türkiye kira gelirleri

türkiye kira gelirleri

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14.3! Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? 

Türkiye ekonomisinde yaşanan hareketlilikler birçok kaleme zam olarak yansıyor. Peki Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? İşte Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

Türkiye'de konuta erişimde sıkıntılar devam ediyor. Konut satışlarında düşüş yaşanırken konut ve kira fiyatları artıyor. Kiracıların oranındaki artış, aynı zamanda kendi evinde oturanların sahip olduğu konut sayısının arttığını da gösteriyor.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği açıkladı! Gayrimenkulde değerleme hizmet oranı pahalı değil

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, SPK’dan lisanslı olan gayrimenkul ve varlık değerlemesinde bulunan uzmanların ve değerleme firmalarının kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk seviyesindeki fiyat belirlemeden çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

türkiye kira gelirleri Haberi

türkiye kira gelirleri

Enflasyon, TL’nin değer karşısında değer kaybına uğraması derken, dünyanın gözü Türkiye ekonomisinde. Ekonomik çalkantıdan Türkiye ile beraber en çok etkilenen ülke ise Almanya oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre; Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı. Bir TL’nin 5 cente denk geldiği günlerde gurbetçi de harekete geçti.

Çok sayıda gurbetçi Türkiye’de zor duruma düşen akrabaları ve yakınlarına destek için bankaların yolunu tutuyor. Gurbetçiler, Türk bankaları aracılığıyla para transfer ediyor. 

Avrupa'da oturan ve Türkiye'de kira geliri, emekli geliri gibi TL üzerinden geliri bulunanlar ise şok içerisinde. Kiraları yükseltemedikleri için zarara uğrayanlar da bulunuyor, bir kısım Avrupalı Türk ise, TL'de kalan parasını, dövize çevirip yaşadığı ülkeye çekme telaşında.

Bulgarlar...