02 / 05 / 2024

türkiye kiralık ev sayısı

türkiye kiralık ev sayısı

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Düğün mevsimi başladı! Kiralık ev bulmak iyice zorlaştı!

Konut kiralarında artış oranı yasal olarak yüzde 25 ile sınırlı ama uygulamada buna uyan yok. Emlak danışmanları hem kentsel dönüşüm hem de evlilik sezonunun açılması nedeniyle önümüzdeki günlerde kiralık ev bulmanın daha da zorlaşacağına dikkat çekiyor.

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatlarında gerçekleşen senelik yükseliş oranı Şubat 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na yükseldiği tespit edildi.

Bozcaada'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Kuzey Ege'nin incisi, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, son zamanlarda tatil için tercih edilen gözde yerlerin başında yer alıyor. Bozcaada’da, kış aylarında konutların büyük kısmı boş olsa da kiralık konut bulunmuyor. Adada ev fiyatları cep yakıyor.

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

Bodrum’da kiralık ev kalmadı!

Türkiye'nin genelinde yaşanan kiralık ev sorunu tatilcilerin gözdesi Bodrum'a da sıçradı...

Balıkesir Gönen'de kiralık ev stoku azaldı!

Türkiye'nin genelinde yaşanılan kiralık ev sorunu Balıkesir Gönen'i etkiledi. İlçe genelinde çok sayıda vatandaş kiralık ev arayışına girerken bölgede neredeyse kiralık ev kalmadı. 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Türkiye'de ev satış fiyatlarında senelik değer artışı yüzde 29,7, kiralardaki değer artışı ise yüzde 16,7 olarak gerçekleşti. Satılık ve kiralık ev fiyatları koronavirüs salgınıyla uçtu.

türkiye kiralık ev sayısı Haberi

türkiye kiralık ev sayısı

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısına ilişkin soru önergesi verdi. Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını istedi. 

CHP'li Tanrıkulu, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:

1. 27/07/ 2021 tarihi itibari ile Türkiye'de kiralık ve satılık konut sayısı nedir? 

2. İller bazında dağılımı nedir?

Pınar...