16 / 05 / 2024

türkiye meslek liseleri sertifikalı çatı kursu

türkiye meslek liseleri sertifikalı çatı kursu

Milli Eğitim Bakanlığı ile ÇATIDER arasında imzalanan protokole göre, Antalya'dan Sinop'a, Gaziantep'ten İzmir'e kadar Türkiye genelindeki 22 meslek lisesinde çatıcılık kursu açılacak. Kurslar, sertifikalı çatı ustaları yetiştirecek...

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

İŞKUR duyurdu! Türkiye genelinde 4.575 temizlik görevlisi alımı yapılacak... 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) değişik meslek gruplarında personel alımlarına devam ettiğini açıkladı. Aktarılan son haberler kapsamında 18-59 yaş arası İŞKUR üzerinden 81 il için 4.575 temizlik görevlisi alımı başladığını duyurdu.  İşte haberin ayrıntı ve detayları...

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

Eleman.net CEO'su Murat Günay, üniversite mezunlarının masa başı iş aradığını fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş olmadığını söyledi. Günay, insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi gelecek yıl açılacak!

Konut yapımının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yürüten TOKİ'nin, Serebral Palsili çocuklar için inşa ettiği Türkiye'nin ilk engelsiz meslek lisesi, gelecek eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak

Hadımköy'e Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesi geliyor!

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bozdağ: "48 dönümlük arazide Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesini Hadımköy'de yapmayı planlıyoruz" dedi.

Mevlüt Oral: Türkiye'de konut fazlalığı var!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, Türkiye genelinde emlak piyasasının çok durgun olduğunu belirterek " Konut fazlalığı var "dedi.

Türkiye'de 6.5 milyon konut yenilenecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de 6.5 milyon konutun yenilenecek olmasından dolayı inşaat sektörünün önünün açık olduğunu belirterek, müteahhitlerin meslek odası statüsüne dönüşmesine tereddütsüz destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Türkiye kağıtsız ofis sistemine geçiyor!

2015 yılında e-dönüşüm yaşayan Türkiye,“Kağıtsız Ofis Sistemi”ne geçiyor. E-dönüşüm üniversitelerden hastanelere, kamu ihale kurumundan meslek odalarına kadar pek çok kuruluşta kendini hissettiriyor.

türkiye meslek liseleri sertifikalı çatı kursu Haberi

türkiye meslek liseleri sertifikalı çatı kursu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) arasında imzalanan protokolle ülke genelindeki 22 meslek okulunda çatıcılık kursu açılacak.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliğine her zaman büyük önem verdiklerini söyledi.


Milli Eğitim Bakanlığı ile ÇATIDER arasında protokol imzalandığını belirten Yavuz, buna göre Türkiye genelinde, bünyesinde inşaat teknolojisi çatıcılık dalı olan 22 meslek lisesinde kurs açılacağını bildirdi.


Yavuz, çatıcılık dalındaki mesleki geliştirme ve uyum kurslarından sektörde hizmet veren çatı ustaları ve yeni bir meslek sahibi olmak isteyenlerin faydalanabileceğine işaret ederek, başarılı katılımcıların sertifikalandırılacağını anlattı.


Türk çatı sektörünün sorunlarının başında kalifiye iş gücü eksikliği ve sertifikalı ara elemanların bulunmayışı geldiğine dikkati çeken Yavuz, "2012 yılı başından itibaren inşaatlarda sertifikalı işçi çalıştırmanın zorunlu...