21 / 07 / 2024

Türkiye mobilya ithalatında kaçıncı sırada

Türkiye mobilya ithalatında kaçıncı sırada

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, büyüklüğü 9 milyar dolarlara yaklaşan mobilya sektörünün yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek, "Bu rakam yan sanayi ve ilişkili sektörlerle 500 binlere yaklaşmaktadır" dedi.

Türkiye kira artışında Avrupa birincisi!

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verileri kapsamında, yüzde 25’lik zam tavanına rağmen Türkiye konut kirası artışında yüzde 125,10 ile Avrupa'da ilk sırada. Macaristan ise yüzde 12,80 artış ile ikinci.

Türkiye'de satılan en pahalı 10 otomobil markası!

Türkiye otomobil pazarında yer alan fiyatlar yükselmeyi sürdürürken 2024'te ise ülkemizde satılan en pahalı 10 otomobil markaları hangileridir? Buna göre, dünyanın dört bir yanındaki lüks otomobil üreticileri, sınırları zorlayan tasarım ve performanslar ile yeni bir rekabet seviyesine kadar ulaştı.

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

EPDK açıkladı! Türkiye’nin LPG ithalatı yüzde 22,16 yükseldi

Türkiye’de rafinerici ve dağıtıcı lisans sahiplerince bu senenin eylül ayında yapılan LPG ithalatı, geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 22,16 yükselerek 333 bin 713 ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrtıntıları...

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Türkiye mobilya ithalatında kaçıncı sırada Haberi

Türkiye mobilya ithalatında kaçıncı sırada


Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, büyüklüğü 9 milyar dolarlara yaklaşan mobilya sektörünün yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek, "Bu rakam yan sanayi ve ilişkili sektörlerle 500 binlere yaklaşmaktadır" dedi. 


İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı tarafından İnegöl ilçesinde düzenlenen programa katılan Parlak, 2006 yılında 119 milyar dolar olan dünya mobilya ihracatının, 2011'de 142 milyar dolar, 2012'de 151 milyar dolar, 2013'te ise 161 milyar doların üzerine çıktığını söyledi. 


Türkiye mobilya ithalatında 969 milyon dolarla 26. sırada


Mobilya ithalatında ilk 10 ülke arasında ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, Kanada, Belçika, İsviçre, Rusya ve Avustralya olduğunu, bu ülkelerin toplam ithalatının 100 milyar doları bulduğunu anlatan Parlak, Türkiye'nin mobilya ithalatında 969 milyon dolarla 2013 yılında 26. sırada yer aldığını kaydetti. 


Dünya...