03 / 05 / 2024

türkiye Mobilya sektörü ihracatı

türkiye Mobilya sektörü ihracatı

Türkiye'de istihdam kapasitesi en yüksek sektörlerden biri olan mobilya sektörü "2023' te 500 milyar dolar ihracat" hedefleri doğrultusunda dünyanın 10. büyük mobilya üreticisi olmayı hedefliyor...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Türkiye otomotiv sektörü hedefini büyüttü! 30 milyar dolarlık ihracat!

Otomobil sektörü hız kesmeden büyüyor. Türkiye'de yapılacak olan FIA Elektrikli Otomobil Dünya Kupası FIA-ETCR yarışması, ülkemizi olumlu yönde tanıtacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk çelik sektörü 'damping'e karşı ayağa kalktı!

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'den ithal edilen bazı çelik ürünlerde damping yapıp yapmadığını tespit etmek için için başlatılan resmi soruşturmaya Türk çelik sektörüde katıldı.

Türkiye çimento sektörü, dünyada ilk sırada!   

Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, çimento sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, "Türkiye, dünyanın önde gelen çimento üreticileri arasında yer alıyor" dedi...

Koronavirüs Türkiye gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini her hafta düzenli olarak paylaşıyor. İşte sektöre ilişkin değerlendirmeler...

Akçansa, çimento sektörünün en yüksek ihracat rakamına ulaştı!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını yayınladı. Akçansa, 3.7 milyon ton ihracat ile Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracat rakamı oldu. 

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

türkiye Mobilya sektörü ihracatı Haberi

türkiye Mobilya sektörü ihracatı

Türkiye'de istihdam kapasitesi en yüksek sektörlerden biri olan mobilya sektörü "2023'te 500 milyar dolar ihracat" hedefleri doğrultusunda dünyanın 10. büyük mobilya üreticisi olmayı hedefliyor. Dokuz milyar dolarlık genel mobilya sektörünün yüzde 30'unu oluşturan Türk ofis mobilyalan endüstrisi ise, üretimde gösterdiği büyümeyi ihracatta göstermek için 2014 yılında çıtayı yükseltiyor. 


Hızlı değişim ve yenilik sürecinde olan mobilya sektörü destek ve teşviklerin artırılması halinde 2014 yılında garanti ve teslimat süreleri gibi konularda belirli standartı yakalayarak "2023'te 500 milyar dolar ihracat" hedefleri doğrultusunda orta vadede ihracatını 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. 


Türkiye geneli mobilya sektörü ihracat rakamının 2013'te 2 milyar dolan aştığım, ofis mobilyası sektöründe ise 2013 yılının ilk 9 ayında ithalatın 44 milyon dolar, ihracatın ise 155 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Ofis Tekin...