27 / 04 / 2024

türkiye özelleştirme haberleri

türkiye özelleştirme haberleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bazı şehirlerdeki taşınmazların satışına onay verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

19 yılda 4 bin gayrimenkul özelleştirildi! 

Türkiye'de son 19 sene içerisinde özelleştirilen gayrimenkullerin sayısı ortaya çıktı. 

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

O ildeki 439 bin 803 metrekarelik 14 arsa 48 taksitle satılıyor! Özelleştirme İdaresi resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Bodrum'da yer alan 14 arsa 48 taksitle satılıyor. İşte Bodrum'daki satışa ilişkin tüm detaylar...

7 ildeki 24 taşınmaz özelleştirme kapsamında satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyeti Sümer Holding AŞ (TTA Gayrimenkul AŞ), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı gayrimenkullerin satışlarına onayladı. İşte detaylar...

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

Üç ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Edirne ili, Manisa ili ve Samsun ilinde bulunan gayrimenkullerin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

türkiye özelleştirme haberleri Haberi

türkiye özelleştirme haberleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamı dahilinde bazı taşınmazların satışı için onay verdi. ÖİB'nin konuya yönelik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) adına kayıtlı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesi, Çöpköy Mahallesi'ndeki gayrimenkulün 231 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Cavit Koşar'a, aynı mahallede yer alan bir başka gayrimenkulun 40 bin lira ile en yüksek teklifi sunan Engin Yavaş'a satılmasına onay verdi.

Türkşeker adına kayıtlı Edirne-İpsala, Kapucu Mahallesi'ndeki bir gayrimenkul 2 milyon 332 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Arman Proje Yatırım ve Ticaret AŞ'ye satılmasının onaylanmasına karar verildi.

Türkşeker üzerine kayıtlı Ağrı'nın merkez ilçesi Suçatağı Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulun 3 milyon 210 bin lira bedelle en yüksek teklifi sunan Efe Sin Tarım...